Sastojci:

Za testo:

  • 320 g brašna
  • 170 g mekog putera
  • 150 g kisele pavlake
  • 70 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 340 g švapskog sira
  • 1 žumance
  • 1 jaje
  • 60 g šećera
  • 8 g vanilinog šećera
  • 1 kašičica kukuruznog skroba
  • 1 žumance
Trik za savršeno testo:

Testo uvek stavite u zagrejanu rernu. U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta, tako će savršeno da naraste.

Recept za kolač sa švapskim sirom:

Kako biste napravili ovaj kolač umutite omekšani puter sa šećerom i prstohvatom soli. Dodajte kiselu pavlaku i ponovo umutite. Dodajte brašno, postepeno, i prašak za pecivo. Brzo zamesite testo. Trebalo bi da se spoji u jednu grudvicu, da bude nelepljiva i meka.

Umotajte testo u kesu i stavite u frižider na 30-40 minuta. Za fil pomešati švapski sir, jaje, žumance, šećer, vanilin šećer i skrob. Umutiti mikserom. Ohlađeno testo razvucite na papiru za pečenje u pravougaoni sloj. Grubo ga podelite na tri dela. U sredinu stavite polovinu fila od sira.

Pokrijte fil testom sa jedne strane. Na vrh stavite preostalu polovinu fila. Ponovo pokrijte testom. Pažljivo prebacite u pleh i premažite žumancem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180C oko 30 minuta. Ohladite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni puding kolač koji se topi u ustima.

Pročitajte i kako da napravite sočni kolač sa aromom pomorandže

BONUS VIDEO

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama Izvor: Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa