Sastojci:
Za testo:
- 320 g brašna
- 170 g mekog putera
- 150 g kisele pavlake
- 70 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 340 g švapskog sira
- 1 žumance
- 1 jaje
- 60 g šećera
- 8 g vanilinog šećera
- 1 kašičica kukuruznog skroba
- 1 žumance
Recept za kolač sa švapskim sirom:
Kako biste napravili ovaj kolač umutite omekšani puter sa šećerom i prstohvatom soli. Dodajte kiselu pavlaku i ponovo umutite. Dodajte brašno, postepeno, i prašak za pecivo. Brzo zamesite testo. Trebalo bi da se spoji u jednu grudvicu, da bude nelepljiva i meka.
Umotajte testo u kesu i stavite u frižider na 30-40 minuta. Za fil pomešati švapski sir, jaje, žumance, šećer, vanilin šećer i skrob. Umutiti mikserom. Ohlađeno testo razvucite na papiru za pečenje u pravougaoni sloj. Grubo ga podelite na tri dela. U sredinu stavite polovinu fila od sira.
Pokrijte fil testom sa jedne strane. Na vrh stavite preostalu polovinu fila. Ponovo pokrijte testom. Pažljivo prebacite u pleh i premažite žumancem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180C oko 30 minuta. Ohladite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni puding kolač koji se topi u ustima.
Pročitajte i kako da napravite sočni kolač sa aromom pomorandže
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje