Sastojci:
- 150 g maslaca
- 150 šećera
- 3 jajeta
- 180 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kašike maka
- 1 kašika kore od pomorandže
- 1/2 kašičice ekstrakta narandže
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 60 ml mleka ili soka od pomorandže
Za krem:
- 180 ml soka od pomorandže
- 1 celo jaje + 1 žumance
- 1 kašika brašna
- 50 g šećera
- 50 g maslaca
Recept za sočni kolač sa aromom pomorandže:
Kako biste napravili ovaj kolač prvo u činiju sipajte žumance, jedno celo jaje, 180 ml soka od pomorandže, 50 g šećera i 1 kašiku brašna i umutite žicom. U umućenu smesu dodajte 50 g maslaca, i mešajte na srednjoj vatri, oko 1 minut, dok se smesa ne zgusne. Prespite u činiju i poklopite najlonskom folijom pa stavite na stranu.
Zatim u čistu činiju ubacite 150 g putera, 150 g šećera, koricu pomorandže, i mutite mikserom 3-4 minuta. U smesu zatim dodajte 3 jajeta, pa mikserom mutite 1 minut. Promešajte lopaticom i prosejte 180 g brašna, a zatim dodajte 1 prašak za pecivo, mak i kašičicu kore pomorandže i promešajte. Sipajte vanilin ekstrakt, ekstrakt pomorandže, mleko i umutite mikserom 20 sekundi.
Ovu smesu sipajte u pleh za pečenje 20x20 cm i izravnajte lopaticom, pa pecite na 170 stepeni oko pola sata. Prebacite na dasku i napravite slamčicom udubljenja. Preko kolača premažite krem koji ste napravili. Pospite semenkama maka i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i najukusniji kolač sa makom.
Pročitajte kako se pravi čokoladna lazanja - kolač koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.