Sastojci:
- 120 g instant mešavine čokoladnog pudinga
- 720 ml mleka
- 200 g mlevenog keksa
- 230 g krem sira, omekšanog
- 240 g šećera u prahu
- 230 g šlaga
- 120 g instant mešavine pudinga od vanile
Recept za čokoladni kolač koji se topi u ustima:
Za ovaj kolač prvo pomešajte mleveni keks sa malo mleka i utapkajte u dno okruglog pleha za torte, pa ohladite u frižideru. Pomešajte mešavinu čokoladnog pudinga i 340 ml mleka dok smesa ne postane glatka. Sipajte preko kore.
U čistoj činiji umutite krem sir električnim mikserom dok ne omekša, a zatim umešajte šećer. Umešajte sve to u umućeni šlag i premažite preko sloja čokoladnog pudinga.
Umutite mešavinu pudinga od vanile i 360 ml mleka dok se dobro ne sjedine. Rasporedite po vrhu sloja od krem sira. Po vrhu rasporedite preostali umućeni šlag. Ohladite najmanje 30 minuta pre sečenja i serviranja. Možda ćete želeti da napravite i čokoladnu lazanju.
Pročitajte kako se pravi najukusniji oreo čizkejk
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda