Sastojci:

  • 120 g instant mešavine čokoladnog pudinga
  • 720 ml mleka
  • 200 g mlevenog keksa
  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 240 g šećera u prahu
  • 230 g šlaga
  • 120 g instant mešavine pudinga od vanile
Trik za šlag boljeg ukusa!

Za bolji ukus i miris šlaga u slatku pavlaku dodajte malo vanilinog ekstrakta i 1 kašičicu šećera u prahu.

Recept za čokoladni kolač koji se topi u ustima:

Za ovaj kolač prvo pomešajte mleveni keks sa malo mleka i utapkajte u dno okruglog pleha za torte, pa ohladite u frižideru. Pomešajte mešavinu čokoladnog pudinga i 340 ml mleka dok smesa ne postane glatka. Sipajte preko kore.

U čistoj činiji umutite krem sir električnim mikserom dok ne omekša, a zatim umešajte šećer. Umešajte sve to u umućeni šlag i premažite preko sloja čokoladnog pudinga.

Umutite mešavinu pudinga od vanile i 360 ml mleka dok se dobro ne sjedine. Rasporedite po vrhu sloja od krem sira. Po vrhu rasporedite preostali umućeni šlag. Ohladite najmanje 30 minuta pre sečenja i serviranja. Možda ćete želeti da napravite i čokoladnu lazanju.

Pročitajte kako se pravi najukusniji oreo čizkejk

BONUS VIDEO

Recept za lagani mlečni kolač Izvor: Recept za lagani mlečni kolač

StvarUkusa