Sastojci:

  • 240 g čokoladnog mlevenog keksa
  • 6 kašika putera, otopljenog

Za krem sloj:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 60 g šećera
  • 2 kašike mleka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 360 g umućenog šlaga

Za sloj pudinga:

  • 100 g čokoladnog pudinga
  • 760 ml mleka

Za ukras:

  • čokoladne strugotine
  • 700 g umućenog šlaga
Trik da se ne stvori kožica na pudingu:

Kako se ne bi stvorila kožica na površini pudinga stavite najlonsku foliju na površinu vrelog pudinga, dok se ne ohladi.

Recept za čokoladnu lazanju:

Kako biste napravili ovaj kolač, prvo pripremite koru. Premažite tepsiju uljem. Stavite mleveni keks i sipajte puter. Mešajte dok se dobro ne sjedine. Čvrsto pritisnite mešavinu o dno tiganja prstima. Zamrznite tepsiju 10 minuta da se kora stegne.

Za krem sloj umutite mikserom krem sir, dok smesa ne postane glatka i mekana. Dodajte šećer, mleko i ekstrakt vanile i umutite dok ne postane glatko. Umešajte umućeni šlag u mešavinu krem sira. Rasporedite smesu u ravnom sloju preko kore. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.

Za sloj pudinga skuvajte puding u mleku, kuvajte 2-3 minuta. Rasporedite puding u ravnom sloju preko sloja krem sira. Stavite posudu u zamrzivač na 10-15 minuta da se ohladi.

Preko sloja pudinga nanesite umućeni šlag. Pospite čokoladnim strugotinama. Pokrijte pleh i ostavite u frižideru najmanje 3 sata ili do 3 dana. Isecite na kvadrate i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i kolač od višanja u sirupu od proseka.

Pročitajte i kako se pravi najukusniji oreo čizkejk

BONUS VIDEO

Čokoladni kolač sa kafom Izvor: Čokoladni kolač sa kafom

StvarUkusa