Sastojci:
- 500 ml mleka
- 400 g piškota
- 100 g šećera
- 50 g skroba
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 100 g kondenzovanog mleka
- 50 ml soka od limuna
Kako se pravi:
Ovaj kolač sa piškotama je lagan, ukusan i osvežavajuć, savršen za svaku priliku. Napravićete ga brzo i jednostavno.
Ako želite da fil bude gušći, možete dodati još malo skroba, ali obavezno pazite da ne bude pregust, kako bi mogao lepo da se upije u piškote.
U šerpi zagrejte 500 ml mleka sa šećerom dok se šećer ne rastopi. U 100 ml mleka pomešajte skrob, jaja i kondenzovano mleko. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte ovu mešavinu u zagrejano mleko, stalno mešajući dok ne postane gusto, kao puding. Kada se smesa zgusne, sklonite je sa vatre i dodajte sok od limuna. Ostavite da se ohladi.
Piškote prepolovite, umočite u mleko i stavljajte u kalup za mafine. Potom prelijte filom od mleka. Stavite u frižider na 40 minuta da se stegne.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda