Kolač sa piškotama i malinama prelepo izgleda, a ukus je neopisiv. Svi će misliti da ste kupili, a priprema je nikad jednostavnija. Voće možete da koristite i smrznuto, a ako niste fan malina zamenite kojim volite. Osvežavajuć i lagan odličan je za leto, a najbolja stvar je što rernu ne morate da palite.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 450 ml mleka
- 80 g pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 150 g putera
- 150 g malina
- 30 g želatina
- 400 ml vode
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
- 100 g malina
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte u kalup, po dnu i po ivicama. Stavite maline preko keksa, a u vodu sipajte žaltin i skuvajte. Prelijte preko malina i ostavite u frižideru sat vremena. Puding i šećer pomešajte sa mlekom tako da ne ostanu grudvice, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Dodajte puter sobne temeprature i umutite. Sipajte preko malina, pa poređajte još jedan red piškota. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu i premažite ceo kolač, pa ukrasite malinama.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus