Sitni kolači su neizostavni na svakoj svečanoj trpezi, bilo da je u pitanju slava ili praznik, ali su i odlično posluženje kada vam se najave gosti. Isprobajte čokoladne kuglice punjene kokosom koje podsećaju na čuvene ruske kape i čupavce, a priprema uopšte nije komplikovana. Ove čokolande bombe su toliko mekane i slasne da će vam svi tražiti repete.
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 125 g jogurta
- 100 ml ulja
- 3 kašike šećera
- prstohvat soli
- 13 g svežeg kvasca
- 2 kašike nezaslađenog kakaoa
- 465 g mekog brašna
- 180 g kokosa
- 380 g kondenzovanog mleka
Za dekoraciju:
- čokolada
- kokos
Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko, pa dodajte jogurt, ulje, šećer, so i izmrvite kvasac. Dobro sjedinite, pa dodajte kakao i brašno. Sastojke sjedinite, malo nauljite testo i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se udvostruči. Podelite testo na 14 delova i oblikujte loptice. Kokos pomešajte sa kondenzovanim mlekom, pa oblikujte manje loptice. Čokoladne loptice prstima razvucite, stavite kakao lopticu i obmotajte čokoladnim testom. Opet oblikujte loptice. Stavite u posudi i pokrijte krpom. Ostavite da stoje 15 minuta. Zatim ih ispecite u rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Ukrasite ih istopljenom čokoladom i kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus