Sastojci:
- 5 jaja
- 240 g šećera
- 200 g otopljenog maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 270g brašna
- 2 kašike kakao praha
Recept za zebra kolač:
Kako biste napravili ovaj kolač umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete belu penu. Dodajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, otopljeni ohlađen puter, slatku pavlaku i sve dobro umutite mikserom. Podelite testo na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte 2 kašike brašna. U drugi deo 2 kašike kakaoa.
Mešajte dok grudvice ne nestanu. Testo treba da ima konzistenciju retke pavlake. Podmažite uljem okrugli pleh. Sipajte male porcije različitog testa, kašiku po kašiku, u centar pleha. Prvo jednu boju, pa drugu. Nemojte mešati.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni C oko pola sata. Ako je površina već pečena, a sredina nije, pokrijte kolač folijom, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite do kraja. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i luksuzni koh sa karamel prelivom i slatkom pavlakom.
Pročitajte i kako se pravi brzinski vanila-keks kolač koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem