Sastojci:

  • 200 g mlečne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • 600 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera
  • 20 g želatina
  • 50 g maslaca
Umesto mlečne koristite crnu čokoladu!

Crna čokolada je bogata nutrijentima, sadrži gvožđe, magnezijum i mangan. Bogata je i antioksidansima poput flavonoida i polifenola. Sadrži i bioaktivna jedinjenja, a bogata je i kofeinom i teobrominom.

Recept za čokoladni krem desert:

Kako biste napravili ovaj krem, pomešajte želatin sa 50 ml hladne vode i ostavite da odstoji 5 minuta. U šerpi zagrejte 500 ml slatke pavlake, dodajte šećer i želatin. Promešajte i ostavite na laganoj vatri dok se šećer i želatin ne rastvore.

Dodajte mlečnu čokoladu i 30 g putera i ponovo mešajte dok se ne istope. Kada je smesa gotova, sipajte je u šerpu i procedite kroz cediljku. Ostavite u frižideru 4 sata. Zatim pripremite belu smesu tako što ćete otopiti belu čokoladu, zajedno sa 20 g putera i 100 ml slatke pavlake.

Rastopiti na pari. Kada je bela smesa gotova, prelijte je preko deserta, ponovo procedite kroz cediljku. Ostavite u frižideru 1 sat. Ukrasite rendanom čokoladom i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i italijanski krem od pistaća savršen za filovanje peciva i torti.

Pročitajte kako se pravi Ferero Roše desert u čaši

BONUS VIDEO

Recept za hladne praline od sira prelivene čokoladom sa lešnicima Izvor: Recept za hladne praline od sira prelivene čokoladom sa lešnicima

StvarUkusa