Sastojci:
- 200 g mlečne čokolade
- 200 g bele čokolade
- 600 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 20 g želatina
- 50 g maslaca
Recept za čokoladni krem desert:
Kako biste napravili ovaj krem, pomešajte želatin sa 50 ml hladne vode i ostavite da odstoji 5 minuta. U šerpi zagrejte 500 ml slatke pavlake, dodajte šećer i želatin. Promešajte i ostavite na laganoj vatri dok se šećer i želatin ne rastvore.
Dodajte mlečnu čokoladu i 30 g putera i ponovo mešajte dok se ne istope. Kada je smesa gotova, sipajte je u šerpu i procedite kroz cediljku. Ostavite u frižideru 4 sata. Zatim pripremite belu smesu tako što ćete otopiti belu čokoladu, zajedno sa 20 g putera i 100 ml slatke pavlake.
Rastopiti na pari. Kada je bela smesa gotova, prelijte je preko deserta, ponovo procedite kroz cediljku. Ostavite u frižideru 1 sat. Ukrasite rendanom čokoladom i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i italijanski krem od pistaća savršen za filovanje peciva i torti.
Pročitajte kako se pravi Ferero Roše desert u čaši
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem