Sastojci:

  • 120 g mlevenog keksa
  • 40 g seckanih pečenih lešnika
  • 1/2 kašičice kakao praha
  • 50 g rastopljenog putera

Za fil:

  • 200 g čokoladnog namaza od lešnika
  • 400 g slatke pavlake
  • 30 g šećera u prahu
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta

Sastojci za preliv:

  • 90 g pavlake za šlag
  • 120 g mlečne čokolade
  • seckani pečeni lešnici
  • ferero roše čokolade

Recept za Ferero Roše desert:

Za ovaj desert keks, lešnike i kakao prah sitno izmrvite, pa dodajte ohlađen otopljeni puter i promešajte. Podeliti smesu između čaša i lagano pritisnite kašikom. Umutiti 300 g slatke pavlake. Umutite namaz sa šećerom u prahu, ekstraktom vanile i 100 g šlaga dok se dobro ne sjedine.

U dve faze špatulom umešajte šlag. Nanesite fil u čaše i poravnajte površinu. Ostavite u frižideru dok pripremate preliv. Prokuvajte slatku pavlaku i prelijte preko čokolade. Sačekajte jedan minut, a zatim mešajte lopaticom dok se dobro ne sjedine. Ohladite dok ne postane mlaki i prelijte preko fila. Pospite lešnicima i stavite u frižider dok se fil ne stegne. Kada se ohladi ukrasite čokoladama i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i šnenokle po starom receptu.

Pročitajte i kako se pravi bogati španski krem sa ukusom limuna i cimeta

BONUS VIDEO

Kako da napravite slatkiš od ovsenih pahuljica i banana Izvor: Kako da napravite slatkiš od ovsenih pahuljica i banana

StvarUkusa