Sastojci:
- 120 g mlevenog keksa
- 40 g seckanih pečenih lešnika
- 1/2 kašičice kakao praha
- 50 g rastopljenog putera
Za fil:
- 200 g čokoladnog namaza od lešnika
- 400 g slatke pavlake
- 30 g šećera u prahu
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
Sastojci za preliv:
- 90 g pavlake za šlag
- 120 g mlečne čokolade
- seckani pečeni lešnici
- ferero roše čokolade
Recept za Ferero Roše desert:
Za ovaj desert keks, lešnike i kakao prah sitno izmrvite, pa dodajte ohlađen otopljeni puter i promešajte. Podeliti smesu između čaša i lagano pritisnite kašikom. Umutiti 300 g slatke pavlake. Umutite namaz sa šećerom u prahu, ekstraktom vanile i 100 g šlaga dok se dobro ne sjedine.
U dve faze špatulom umešajte šlag. Nanesite fil u čaše i poravnajte površinu. Ostavite u frižideru dok pripremate preliv. Prokuvajte slatku pavlaku i prelijte preko čokolade. Sačekajte jedan minut, a zatim mešajte lopaticom dok se dobro ne sjedine. Ohladite dok ne postane mlaki i prelijte preko fila. Pospite lešnicima i stavite u frižider dok se fil ne stegne. Kada se ohladi ukrasite čokoladama i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i šnenokle po starom receptu.
Pročitajte i kako se pravi bogati španski krem sa ukusom limuna i cimeta
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.