Sastojci:
- 250 g belanaca
- 250 g šećera
- 250 g šećera u prahu
- 25 g kukuruznog skroba
Za krem:
- 250 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 65 g šećera
- 3 žumanca
- 20 g kukuruznog skroba
Pogledajte video kako se prave:
Recept za Pavlova mafine:
Kako biste napravili ove mafine pomešajte belanca i šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi, a zatim mutite 10 minuta mikserom i kružnim pokretima dodajte šećer u prahu i skrob. Obložite kalup za mafine papirnim korpicama.
Dobijenu smesu ubacite u vreću za šlag i kružnim pokretima od smese napravite korpice. Zagrejte rernu na 125 stepeni i pecite mafine 3 sata.
Nakon toga napravite krem za korpice. Prokuvajte mleko sa šećerom. U činiji pomešajte ekstrakt vanile, žumanca i kukuruzni skrob. Kada mleko proključa dodajte smesu iz činije i kuvajte na laganoj vatri dok ne proključa, pa još jedan minut nakon toga.
Kada se prohladi krem, napunite beze korpice i ukrasite ih šlagom i crvenim voćem. Možda ćete želeti da napravite i mafine sa kakaom i kafom.
Pročitajte i kako da napravite pavlova mafine sa sosom od maline
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem