Sastojci:

  • 2 šolje višenamenskog brašna
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 160 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 velika jajeta
  • 120 ml običnog jogurta
  • 3 zrele srednje banane, zgnječene
  • 240 g suvog grožđa

Recept za banana hleb sa jogurtom i suvim grožđem:

Za banana hleb zagrejte rernu na 176 stepeni. Podmažite pleh za vekne. Pomešajte brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so u činiji i ostavite na stranu. Pomešajte šećer i ulje i mutite miskerom na srednjoj brzini 1-2 minuta ili dok se dobro ne sjedine.

Dodajte ekstrakt vanile i jaja i umutite ih. Dodajte potom jogurt i banane i dobro ih izmešajte. Ubacite u sve prethodno pripremljenu mešavinu brašna i izmešajte. Ubacite suvo grožđe. Kašikom stavite testo u pripremljenu tepsiju. Pecite oko jedan sat ili dok čačkalica ne bude čista. Možda ćete želeti da napravite i banana hleb sa kiselom pavlakom.

Pročitajte kako da napravite i banana hleb gotov za sat vremena

BONUS VIDEO

Instagram/shuangys_kitchensink Rolnice od banana hleba sa cimetom

StvarUkusa