Sastojci:

Kora:

  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 3 jajeta
  • brašno 180 g 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 60 ml toplog mleka 
  • 1 kašika instant kafe 

Preliv za koru:

  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašike brašna
  • 50 g otopljenog putera
  • 75 g smeđeg šećera

Fil od krem sira:

  • 50 g krem sira
  • 55 g maslaca
  • 180 g  šećera u prahu 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 

Kako se pravi kolač:

Za koru najpre umutite maslac i šećer da bude penasto. Zatim dodajte jaja pa ponovo umutite. Dodajte brašno sa praškom za pecivo pa promešajte špatulom. Sipajte razmućenu instant kafu u mlakom mleku i ekstrakt vanile pa dobro sve umutite mikserom. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. 

Kako da vam kore ne budu suve

Sve što treba da uradite je da slamčicom izbušite rupe na kori nakon pečenja kako bi fil koji sipate dospeo u sve pore kore, dajući joj jedinstven i neponovljiv ukus.

Pomešajte smeđi šećer, cimet, brašno i otopljeni puter. Dobijenu smesu prelijte preko kore. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.

Za fil od krem sira pomešajte sve sastojke i umutite mikserom.

Gotovu ispečenu koru podelite na 3 jednaka dela po širini, pa slažite jedan na drugi a između premazujte filom od krem sira.

Bonus video

Recept za čizkejk tiramisu Izvor: Recept za čizkejk tiramisu