Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 70 ml instant kafe rastvorene u vodi
  • 70 ml mleka
  • 70 g putera
  • 50 g tamne čokolade

Kako da napravite ovaj kolač:

Čokoladni kolači mnogima su omiljeni i bez njih ne može da prođe nijedna svečana trpeza. A ako u čokoladni kolač dodate i malo kafe dobićete poslasticu koja će oduševiti sve koji je probaju.

Čokoladu zajedno sa puterom otopite u šerpi na laganoj vatri, neprestano mešajući, i ostavite da se malo ohladi. U većoj činiji umutite jaja i šećer mikserom. Dodajte otopljenu čokoladu i puter i mutite na maloj brzini dok ne postane glatko. Dodajte kafu i mleko. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa ponovo mešajte dok testo ne bude glatko i bez grudvica. Sipajte testo u kalup sa odvojivim ivicama. Pecite na 180°C oko 50 minuta.

Bonus video

Instagram/giallozafferano Recept za čizkejk tiramisu