Sastojci:

  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica kore pomorandže
  • 130 g šećera
  • 60 ml ulja
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 60 ml soka od pomorandže

Za preliv:

  • 100 g tamne čokolade
  • 120 ml slatke pavlake

Kako se pravi jafa kolač:

Napravite ovaj sočan i mekan jafa kolač i svi će biti oduševljeni. Kombinacija pomorandže i čokolade probudiće sva čula, a najbolje od svega je što se jednostavno i brzo pravi.

U činiji najpre umutite jaja sa prstohvatom soli i šećerom. Potom dodajte koru od pomorandže i ulje, pa mutite još malo. Dodajte brašno sa praškom za pecivo pa mešajte nešno špatulom. na kraju kada se to sjedini umešajte i sok od pomorandže pa dobijenu smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 25-30 minuta.

Dok se kolač peče, pomešajte slatku pavlaku i čokoladu pa otopite u mikrotalasnoj 1 minut. Gotov kolač izbockajte vrhom varjače pa prelijte čokoladom. Stavite u frižider malo da se stegne pa isecite i sladite se.

Bonus video

Instagram/foodiies_lifee Japanski čizkejk od čokolade