Sastojci:
- 700 g brašna
- 1 dl ulja
- 4 kašike šećera
- 1 jaje i 1 žumance
- pola litra mleka
- 1 svež kvasac
- malo soli
- šećer u prahu
- ulje za prženje
Kako da napravite krofne:
Krofne su poslastica koju najviše obožavaju deca, a u nastavku pročitajte kako da ih umesite.
Najpre izdrobite kvasac u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste. Dok se kvasac ne aktivira umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom vadite krofne. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje. Odložite ih na kuhinjski ubrus da se ocede od viška masnoće pa ih pospite šećerom u prahu i poslužite.
Bonus video
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta