Sitni kolači ukrašavaju svaku svečanu trepezu, a postoji milion recepata za najrazličitije poslastice. Kolači koji se prave sa oblandama i rozen korama najčešeće se nalaze na trpezi, a danas vam predlažemo da probate i jafa kolačsa rozen korama. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva, a priprema nije komplikovana.
- Sastojci:
- 1 pakiranje rozen kora
- 800 ml mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 3 kašike šećera
- 100 putera
- Za fil od pomorandže:
- 1 l soka od pomorandže
- 3 pudinga od vanile
- 3 kašike šećera
- 100 g putera
- Za glazuru:
- 100 čokolade
- 100 putera
Priprema:
U posudi pomešajte puding i 300 ml mleka i sjednite tako da nema grudvica. U šerpu sipajte preostalo mleko sa šećerom i kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte puter i umutite dok se ne istopi. Puding od vanile pomešajte sa 300 ml soka od pomorandže, a preostali sok sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kada se zagreje dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta dodajte puter i mutite dok se sve ne sjedni. Rozen koru premažite vrućim filom od pomorandže, pa stavite opet rozen koru, a onda premažite čokoladnim filom i tako ređajte dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da bude rozen kora. Prekrijte pek papirom i stavite nešto teško preko. Ostavite preko noći da se stegne. Otopite čokoladu sa puterom i prelijte kolač, pa vratite još par minuta u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs