Sitni kolači ukrašavaju svaku svečanu trepezu, a postoji milion recepata za najrazličitije poslastice. Kolači koji se prave sa oblandama i rozen korama najčešeće se nalaze na trpezi, a danas vam predlažemo da probate i jafa kolačsa rozen korama. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva, a priprema nije komplikovana.
- Sastojci:
- 1 pakiranje rozen kora
- 800 ml mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 3 kašike šećera
- 100 putera
- Za fil od pomorandže:
- 1 l soka od pomorandže
- 3 pudinga od vanile
- 3 kašike šećera
- 100 g putera
- Za glazuru:
- 100 čokolade
- 100 putera
Priprema:
U posudi pomešajte puding i 300 ml mleka i sjednite tako da nema grudvica. U šerpu sipajte preostalo mleko sa šećerom i kada se zagreje dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte puter i umutite dok se ne istopi. Puding od vanile pomešajte sa 300 ml soka od pomorandže, a preostali sok sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kada se zagreje dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta dodajte puter i mutite dok se sve ne sjedni. Rozen koru premažite vrućim filom od pomorandže, pa stavite opet rozen koru, a onda premažite čokoladnim filom i tako ređajte dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da bude rozen kora. Prekrijte pek papirom i stavite nešto teško preko. Ostavite preko noći da se stegne. Otopite čokoladu sa puterom i prelijte kolač, pa vratite još par minuta u frižider da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem