Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa 
  • 50 g otopljenog putera
  • 4 kašike šećera (po mogućstvu smeđeg, ali može i beli)
  • 1 kašika cimeta u prahu

Za glazuru:

  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašike mleka ili limunovog soka

Pravljenje rolnica:

Razvucite lisnato testo na blago pobrašnjenoj površini u pravougaonik (ako već nije razvijeno) i premažite ga otopljenim puterom.
Pomešajte šećer, cimet i vanilin šećer u činijici. Ravnomerno pospite ovu mešavinu po testu. Urolajte testo u čvrstu rolnu (počnite sa duže strane pravougaonika). Oštrim nožem secite komade debljine 2-3 cm. Poređajte rolnice na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo prostora između njih. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Glazura: Pomešajte šećer u prahu sa mlekom ili limunovim sokom dok ne dobijete glatku smesu. Kada se rolnice malo prohlade, prelijte ih glazurom za dodatnu slatkoću.

Bonus video

Instagram/shuangys_kitchensink Rolnice od banana hleba sa cimetom