Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 50 g otopljenog putera
- 4 kašike šećera (po mogućstvu smeđeg, ali može i beli)
- 1 kašika cimeta u prahu
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 2 kašike mleka ili limunovog soka
Pravljenje rolnica:
Razvucite lisnato testo na blago pobrašnjenoj površini u pravougaonik (ako već nije razvijeno) i premažite ga otopljenim puterom.
Pomešajte šećer, cimet i vanilin šećer u činijici. Ravnomerno pospite ovu mešavinu po testu. Urolajte testo u čvrstu rolnu (počnite sa duže strane pravougaonika). Oštrim nožem secite komade debljine 2-3 cm. Poređajte rolnice na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo prostora između njih. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Glazura: Pomešajte šećer u prahu sa mlekom ili limunovim sokom dok ne dobijete glatku smesu. Kada se rolnice malo prohlade, prelijte ih glazurom za dodatnu slatkoću.
Bonus video
Kako da napravite čuvenu žito tortu
Zapečeni krompir sa mesom i kačkavaljem
Pečeni karfiol u kremastom sosu sa sirom i belim lukom
Kremasta salata od 5 sastojaka - odlična uz meso, a može da se maže i na hleb
Hleb sa leblebijama gotov za pola sata