Ko još može da odoli mirisnim i toplim cimet rolnicama? Perfektno idu uz čaj i kafu dok čitate knjigu, naročito tokom hladnih decembarskih dana. Recimo,cimet rolnice sa jabukama i krem siromsu prosto savršene! Ovo slasno pecivo možete spremiti i kod kuće, ali je potrebno da znate nekoliko "caka" kako bi vam ispale perfektnog ukusa! 

1. Dodajte grčki jogurt

Kako piše Tasting table, umesto kvasca bolje bi bilo da koristite grčki jogurt. Grčki jogurt sadrži proteine i masti koji će testo učiniti mekim, a ukus još boljim. Možete ga čak dodati i u preliv za glazuru.

2. Tehnika profesionalnih kuvara iz Azije

Kada pravite testo za cimet rolnice, uvek koristite belo brašno. Poslužite se tehnikom profesionalnih pekara iz Azije, a koja uključuje da se kuva brašno sa visokim sadržajem glutena sa vodom ili mlekom dok se ne formira gusta smesa. Kuvanje sastojaka želatinizuje skrob, pa će testo dugo ostati mekano.

3. Koristite svež kvasac umesto suvog

Ako ne menjate kvasac grčkim jogurtom, obavezno stavite svež kvasac umesto suvog. Svež kvasac pomaže da se apsorbuju šećeri u brašnu i testu, proizvede veća količina ugljen-dioksida, što omogućava da testo lepo naraste. Nemojte koristiti kvasac koji je pri kraju roka trajanja i uvek testirajte pre upotrebe, tako što ćete umutiti kvasac u čaši tople vode sa šećerom i ispratiti da li se aktivirao.

4. Soda bikarbona za zlatnu boju

Savršenu zlatno-braon boju dobićete ako dodate sodu bikarbonu. Takođe, soda bikarbon sadrži elemente koji će učiniti testo mekšim.

5. Sipajte zagrejano mleko

U testo sipajte mleko između 37- 46°C, to je optimalna temperatura kako bi se kvasac aktivirao. Previše zagrejano mleko zgusnuće kvasac i on se neće aktivirati.

BONUS VIDEO:

Napoleon torta Instagram/best_kompotik

 Izvor: StvarUkusa/J.K.

 b