Počeo je Božićni post, a bliži se i Sveti Nikola, pa će riba biti sve češće na meniju. Pored sveže, često se kupuje i smrznuta riba, a koliko god njena priprema bila jednostavna, treba da znate i šta je sve potrebno da uradite pre termičke obrade. Smrznuta riba je ukusna kao i sveža, ali samo je pravilno spremite.
Kada spremate smrznutu ribu potrebno je da obratite pažnju na 3 stvari, a to su pravilno odmrzavanje, marinada i paniranje.
1) ODMRZAVANJE
Pravilno odmrzavanje ribe je jako bitno, a najbolje je da to uradite u frižideru, jer tako neće izgubiti na ukusu. Ako je odmrzavate u vreloj vodi, mikrotalasnoj ili rerni, radijatortu onda tu ribu koristite samo za pravljenje pljeskavica.
2) MARINADA
Postoji dosta marinada koja će ribu učiniti ukusnijom, ali najbolje je uvek ono najjednostavnije. Mi predlažemo da rastvorite so i šećer u vodi i kratko marinirate ribu.
3) PANIRANJE
Kada pržite ribu umesto brašna koristite skrob, jer će jelo biti ukusnije i sočnije, a neće imate i prepoznatljiv miris.
Pročitajte i ovo: Saveti zlata vredni za spremanje ribe
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem