Počeo je Božićni post, a bliži se i Sveti Nikola, pa će riba biti sve češće na meniju. Pored sveže, često se kupuje i smrznuta riba, a koliko god njena priprema bila jednostavna, treba da znate i šta je sve potrebno da uradite pre termičke obrade. Smrznuta riba je ukusna kao i sveža, ali samo je pravilno spremite. 

Kada spremate smrznutu ribu potrebno je da obratite pažnju na 3 stvari, a to su pravilno odmrzavanje, marinada i paniranje. 

1) ODMRZAVANJE

Pravilno odmrzavanje ribe je jako bitno, a najbolje je da to uradite u frižideru, jer tako neće izgubiti na ukusu. Ako je odmrzavate u vreloj vodi, mikrotalasnoj ili rerni, radijatortu onda tu ribu koristite samo za pravljenje pljeskavica. 

2) MARINADA

Postoji dosta marinada koja će ribu učiniti ukusnijom, ali najbolje je uvek ono najjednostavnije. Mi predlažemo da rastvorite so i šećer u vodi i kratko marinirate ribu. 

3) PANIRANJE 

Kada pržite ribu umesto brašna koristite skrob, jer će jelo biti ukusnije i sočnije, a neće imate i prepoznatljiv miris. 

Pročitajte i ovo: Saveti zlata vredni za spremanje ribe

BONUS VIDEO: 

ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (drugi deo) Kurir televizija

StvarUkusa/S.B.