Počeo je Božićni post, a bliži se i Sveti Nikola, pa će riba biti sve češće na meniju. Pored sveže, često se kupuje i smrznuta riba, a koliko god njena priprema bila jednostavna, treba da znate i šta je sve potrebno da uradite pre termičke obrade. Smrznuta riba je ukusna kao i sveža, ali samo je pravilno spremite.
Kada spremate smrznutu ribu potrebno je da obratite pažnju na 3 stvari, a to su pravilno odmrzavanje, marinada i paniranje.
1) ODMRZAVANJE
Pravilno odmrzavanje ribe je jako bitno, a najbolje je da to uradite u frižideru, jer tako neće izgubiti na ukusu. Ako je odmrzavate u vreloj vodi, mikrotalasnoj ili rerni, radijatortu onda tu ribu koristite samo za pravljenje pljeskavica.
2) MARINADA
Postoji dosta marinada koja će ribu učiniti ukusnijom, ali najbolje je uvek ono najjednostavnije. Mi predlažemo da rastvorite so i šećer u vodi i kratko marinirate ribu.
3) PANIRANJE
Kada pržite ribu umesto brašna koristite skrob, jer će jelo biti ukusnije i sočnije, a neće imate i prepoznatljiv miris.
Pročitajte i ovo: Saveti zlata vredni za spremanje ribe
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus