Ništa ne zamiriše tako primamljivo kao cimet rolnice. Jedna su od prvih asocijacija na jesen, a mi vam za danas predlažemo mekane i mirisne rolnice sa cimetom i jabukama i glazurom od krem sira. Obradujte ukućane ovog vikenda provereno dobrom poslasticom.
- Sastojci:
- Za testo:
- 3,5 šolja brašna
- 3/4 šolje toplog mleka
- 1/2 šolje tople vode
- 1/3 šolja ulja
- 1 kašičica soli
- 2 ¼ kašičice suvog kvasca
- 1/4 šolje javorovog sirupa
- Za nadev:
- 4 jabuke
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1/2 šolje + 1 kašika putera
- 1/3 šolje vode
- 1 kašika cimeta
- 1/4 kašičice đumbira
- 1/4 kašičice muškatnog oraščića
- Za glazuru:
- 120 g krem sira
- 120 g puter
- 1/4 šolje javorovog sirupa
- 1/4 kašičice cimeta
- 2 kašičice ekstrakta od vanile
Priprema:
U posudu ubacite smeđi šećer, cimet, đumbir i muškatni oraščić, dobro promešajte pa odvojite 4 kašike sa strane. Oljuštite i sitno iseckajte jabuke, otopite u tiganju kašiku putera, dodajte iseckane jabuke i 4 kašike smese sa cimetom. Dobro promešajte. U posudu dodajte brašno, kvasac, so, promešajte, pa dodajte mleko, vodu, ulje i javorov sirup. Umesite testo koje ćete ostaviti da odstoji 5 minuta. Na površini posutoj brašnom razvucite testo oklagijom u veliki i stanjen krug. Premažite puterom (1/2 šolje), pospite smesom sa smeđim šećerom i cimetom, pa na kraju dodajte i jabuke. Urolajte, pa koncem za zube podelite na 12-13 komada. Poređajte po plehu obloženom pek papriom, pa prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da odstoje 30 minuta, pa pecite na 350°C oko 25-30 minuta. U posudu dodajte puter, krem sir, javorov sirup, ekstrakt od vanile i cimet, pa umiksajte. Premažite glazurom rolnice.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus