Ništa ne zamiriše tako primamljivo kao cimet rolnice. Jedna su od prvih asocijacija na jesen, a mi vam za danas predlažemo mekane i mirisne rolnice sa cimetom i jabukama i glazurom od krem sira. Obradujte ukućane ovog vikenda provereno dobrom poslasticom.

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 3,5 šolja brašna
  • 3/4 šolje toplog mleka
  • 1/2 šolje tople vode
  • 1/3 šolja ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 ¼ kašičice suvog kvasca
  • 1/4 šolje javorovog sirupa
  • Za nadev:
  • 4 jabuke
  • 3/4 šolje smeđeg šećera
  • 1/2 šolje + 1 kašika putera
  • 1/3 šolje vode
  • 1 kašika cimeta
  • 1/4 kašičice đumbira
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića
  • Za glazuru:
  • 120 g krem sira
  • 120 g puter
  • 1/4 šolje javorovog sirupa
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 2 kašičice ekstrakta od vanile

Priprema:

U posudu ubacite smeđi šećer, cimet, đumbir i muškatni oraščić, dobro promešajte pa odvojite 4 kašike sa strane. Oljuštite i sitno iseckajte jabuke, otopite u tiganju kašiku putera, dodajte iseckane jabuke i 4 kašike smese sa cimetom. Dobro promešajte. U posudu dodajte brašno, kvasac, so, promešajte, pa dodajte mleko, vodu, ulje i javorov sirup. Umesite testo koje ćete ostaviti da odstoji 5 minuta. Na površini posutoj brašnom razvucite testo oklagijom u veliki i stanjen krug. Premažite puterom (1/2 šolje), pospite smesom sa smeđim šećerom i cimetom, pa na kraju dodajte i jabuke. Urolajte, pa koncem za zube podelite na 12-13 komada. Poređajte po plehu obloženom pek papriom, pa prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da odstoje 30 minuta, pa pecite na 350°C oko 25-30 minuta. U posudu dodajte puter, krem sir, javorov sirup, ekstrakt od vanile i cimet, pa umiksajte. Premažite glazurom rolnice.

BONUS VIDEO:

instagram/cookistwow pržene rolnice sa jabukama

 Izvor: StvarUkusa