Sastojci:

  • 150 g oljuštenih neslanih sirovih pistaća
  • 190 ml punomasnog mleka
  • 30 g neslanog putera
  • 100 g bele čokolade
  • 1 kašika šećera u prahu

Recept za italijanski krem od pistaća:

Kako biste napravili italijnski krem, stavite manje od pola litra vode da provri i ubacite oljuštene pistaće. Pustite da vri 4 minuta, a zatim ih ocedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Presavijte peškir i istrljajte pistaće u peškiru da olabavite koricu kojom su obmotani i očistite ih.

Očišćene prokuvane pistaće ubacite u blender sa 80 ml mleka i 1 kašikom šećera u prahu. Blendirajte oko 5 minuta, dok se smesa ne pretvore u glatku pastu. U čistu šerpu stavite preostalo mleko, puter i belu čokoladu i zagrejte na laganoj vatri dok se ne istope, pa stavite na stranu.

Prebacite pastu od pistaća u blender i sipajte mešavinu bele čokolade. Blendirajte dok smesa ne postane izuzetno glatka i kremasta. Krem od pistaća može da ostane u frižideru maksimum dve nedelje. Možda ćete želeti da napravite i originalni bavarski krem i iskombinujte ga sa sezonskim voćem.

Pročitajte i kako se pravi čokoladni krem sa aromom kafe ima rajski ukus koji ćete obožavati

BONUS VIDEO

Instagram/Cookist wow Kako se pravi krem od limuna

StvarUkusa