Sastojci:
- 150 g oljuštenih neslanih sirovih pistaća
- 190 ml punomasnog mleka
- 30 g neslanog putera
- 100 g bele čokolade
- 1 kašika šećera u prahu
Recept za italijanski krem od pistaća:
Kako biste napravili italijnski krem, stavite manje od pola litra vode da provri i ubacite oljuštene pistaće. Pustite da vri 4 minuta, a zatim ih ocedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Presavijte peškir i istrljajte pistaće u peškiru da olabavite koricu kojom su obmotani i očistite ih.
Očišćene prokuvane pistaće ubacite u blender sa 80 ml mleka i 1 kašikom šećera u prahu. Blendirajte oko 5 minuta, dok se smesa ne pretvore u glatku pastu. U čistu šerpu stavite preostalo mleko, puter i belu čokoladu i zagrejte na laganoj vatri dok se ne istope, pa stavite na stranu.
Prebacite pastu od pistaća u blender i sipajte mešavinu bele čokolade. Blendirajte dok smesa ne postane izuzetno glatka i kremasta. Krem od pistaća može da ostane u frižideru maksimum dve nedelje. Možda ćete želeti da napravite i originalni bavarski krem i iskombinujte ga sa sezonskim voćem.
Pročitajte i kako se pravi čokoladni krem sa aromom kafe ima rajski ukus koji ćete obožavati
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan