Sastojci:

Za podlogu:

  • 190 g izmrvljenih graham krekera
  • 130 g putera, rastopljenog

Za fil:

  • 380 g krem sira, omekšanog
  • 125 g šećera
  • 125 g kikiriki putera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 velika jajeta
  • 60 ml slatke pavlake

Za karamel sloj:

  • 125 g šećera
  • 6 kašika putera, isečenog na kockice
  • 60 ml slatke pavlake

Za posipanje:

  • 2 banane, narezane na kolutove
  • 30 g seckanog kikirikija
  • karamel toping

Recept za karamel čizkejk sa kikiriki puterom:

Kako biste napravili ovaj čizkejk prvo zagrejte rernu na 160°C. U srednjoj posudi pomešajte mrvice graham krekera i otopljeni puter. Pritisnite smesu na dno tepsije. Pecite 10 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi da umutite krem sir i šećer, dok ne postane glatko. Dodajte puter od kikirikija i ekstrakt vanile i mešajte dok se dobro ne sjedine.

Dodajte jaja jedno po jedno, muteći nakon svakog dodavanja. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru prelijte filom. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata ili preko noći.

Za karamel sos u tiganju na srednjoj vatri istopite šećer, neprestano mešajući, dok ne dobije zlatnobraon boju. Dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi. Polako dodajte slatku pavlaku, mešajući smesu dok ne postane glatka. Skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

Prelijte karamel preko ohlađenog čizkejka i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru 30 minuta. Po površini čizkejka poređajte  kriške banane i pospite seckanim kikirikijem. Pre serviranja prelijte karamel topingom. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk od crne čokolade i višanja.

Pročitajte kako da napravite i čizkejk tiramisu

BONUS VIDEO

Instagram/giallozafferano Recept za čizkejk tiramisu

StvarUkusa