Sastojci:
Za koru:
- 213 g izmrvljenog Oreo keksa
- 71 g putera, otopljenog
Za fil:
- 675 g krem sira, sobne temperature
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 1452 g šećera
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 128 g Oreo keksa, izmrvljenog
Za preliv:
- 115 g crne čokolade
- 115 g slatke pavlake za šlag
Pogledajte kako se pravi:
Recept za oreo čizkejk:
Za ovaj čizkejk, prvo napravite koru. Oreo keks izmrvite i pomeašajte sa otopljenim puterom. Nakon toga smesu pritisnite u okrugli kalup za torte. Ubacite u frižider, dok pravite fil.
Kako biste napravili fil pomešajte krem sir, šećer i ekstrakt vanile u činiju i umutite mikserom na visokoj brzini dok ne postane glatko i bez grudvica, otprilike 3-5 minuta. Sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutite dok se smesa ne zgusne i poveća.
Lagano umešajte oreo keks u polovinu fila. Sipajte oreo sloj koji je u ½ fila u pripremljeni pleh. Zatim kašikom nanesite ostatak fila. Ostavite u frižideru dok pravite preliv.
Za preliv zagrejte slatku pavlaku u loncu dok ne prokuva. Prelijte direktno preko čokolade i ostavite da se rastopi. Umutite i prelijte hladni preliv preko čizkejka, dok je u plehu.
Ostavite u frižideru najmanje 14 sati. Da biste ga izvadili iz pleha, prođite paletarskim nožem ili tankom lopaticom oko ivica. Ukrastie šlagom i Oreo keksom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i San Sebastijan čizkejk.
Pročitajte i kako se pravi najukusniji čizkejk sa belom čokoladom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Paprike punjene mesom i zapečene sa sirom
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu