Sastojci:

Za koru:

  • 213 g izmrvljenog Oreo keksa
  • 71 g putera, otopljenog

Za fil:

  • 675 g krem sira, sobne temperature
  • 500 ml slatke pavlake za šlag
  • 1452 g šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 128 g Oreo keksa, izmrvljenog

Za preliv:

  • 115 g crne čokolade
  • 115 g slatke pavlake za šlag
Trik za slatku pavlaku!

Ako želite da savršeno umutite slatku pavlaku, obavezno je držite u frižideru pre mućenja. Hladna slatka pavlaka se brže i bolje muti.

Pogledajte kako se pravi:

Recept za oreo čizkejk:

Za ovaj čizkejk, prvo napravite koru. Oreo keks izmrvite i pomeašajte sa otopljenim puterom. Nakon toga smesu pritisnite u okrugli kalup za torte. Ubacite u frižider, dok pravite fil.

Kako biste napravili fil pomešajte krem sir, šećer i ekstrakt vanile u činiju i umutite mikserom na visokoj brzini dok ne postane glatko i bez grudvica, otprilike 3-5 minuta. Sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutite dok se smesa ne zgusne i poveća.

Lagano umešajte oreo keks u polovinu fila. Sipajte oreo sloj koji je u ½ fila u pripremljeni pleh. Zatim kašikom nanesite ostatak fila. Ostavite u frižideru dok pravite preliv.

Za preliv zagrejte slatku pavlaku u loncu dok ne prokuva. Prelijte direktno preko čokolade i ostavite da se rastopi. Umutite i prelijte hladni preliv preko čizkejka, dok je u plehu.

Ostavite u frižideru najmanje 14 sati. Da biste ga izvadili iz pleha, prođite paletarskim nožem ili tankom lopaticom oko ivica. Ukrastie šlagom i Oreo keksom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i San Sebastijan čizkejk.

Pročitajte i kako se pravi najukusniji čizkejk sa belom čokoladom

BONUS VIDEO

Japanski čizkejk od čokolade  Izvor: Japanski čizkejk od čokolade

StvarUkusa