Sastojci:
- 175 g mlevenog keksa
- 75 g putera
- 400 ml slatke pavlake
- 400 g punomasnog krem sira
- 300 g bele čokolade, otopljene i ohlađene na sobnoj temperaturi
Za ukrašavanje:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
Recept za čizkejk sa belom čokoladom:
Za ovaj čizkejk otprilike 2 sata pre nego što počnete da ga pravite, izvadite slatku pavlaku i krem sir iz frižidera. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i utisnite u okrugli pleh. Umutite slatku pavlaku, krem sir i otopljenu belu čokoladu, dok se potpuno ne sjedine.
Površinu kore poravnajte kašikom, pa smesu krem sira rasporedite po kori. Ohladite 3 sata ili, još bolje, preko noći. Preostali šlag umutite i ukrasiti rendanom čokoladom i komadićima čokolade. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i San Sebastijan čizkejk.
Pročitajte i kako se pravi šarani čizkejk brauni
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Domaći turski sladoled sa 3 ukusa - čokolada, višnja i kikiriki
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Najčokoladniji baskijski čizkejk sa brauni korom
Letnja vitaminska salata koja ide uz sve – od proje do pečenja
Mesne krofne sa rupom u sredini