Sastojci:

  • 175 g mlevenog keksa
  • 75 g putera
  • 400 ml slatke pavlake
  • 400 g punomasnog krem sira
  • 300 g bele čokolade, otopljene i ohlađene na sobnoj temperaturi

Za ukrašavanje:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g bele čokolade

Recept za čizkejk sa belom čokoladom:

Za ovaj čizkejk otprilike 2 sata pre nego što počnete da ga pravite, izvadite slatku pavlaku i krem sir iz frižidera. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i utisnite u okrugli pleh. Umutite slatku pavlaku, krem sir i otopljenu belu čokoladu, dok se potpuno ne sjedine.

Površinu kore poravnajte kašikom, pa smesu krem sira rasporedite po kori. Ohladite 3 sata ili, još bolje, preko noći. Preostali šlag umutite i ukrasiti rendanom čokoladom i komadićima čokolade. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i San Sebastijan čizkejk.

Pročitajte i kako se pravi šarani čizkejk brauni

BONUS VIDEO

Mini čizkejk  Izvor: Mini čizkejk

StvarUkusa