Sastojci:

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 ml vode
  • 450 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 320 ml slatke pavlake
  • 1 l mleka
  • 1 karamel preliv
Trik da mleko ostane sveže

Kako bi mleko ostalo sveže čuvajte ga na temperaturi od 3 stepena C, u zadnjem delu frižidera. Ne izlažite mleko vazduhu, jer to ubrzava kvarenje. Takođe možete da zamrznete mleko u hermetički zatvorenoj posudi.

Recept za luksuzni koh:

Kako biste napravili ovaj koh umutite belanca sa šećerom, tako da budu penasta. U smesu sipajte žumanca, vodu, brašno i prašak za pecivo i promešajte da se sjedini.

Zagrejte rernu na 200 stepeni C, a testo koje ste napravili sipajte u pleh i ubacite u rernu na 15 minuta. Nakon toga smanjite temperaturu rerne na 150 stepeni C i pecite kolač još 20 minuta.

Nakon toga umutite slatku pavlaku sa mlekom, kako biste prelili koh. Nakon što je pečen, izbodite koh čačkalicama, kako bi upio preliv. Prelijte i stavite u frižider. Kada se dobro ohladi prelijte karamel prelivom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i osvežavajući i sočni koh sa grizom.

Pročitajte i kako se pravi grčki koh

BONUS VIDEO

Kolač sa višnjama i jogrutom  Izvor: Kolač sa višnjama i jogrutom

StvarUkusa