Sastojci:
Za osnovu:
- 250 g kadaif rezanaca
- 80 g maslaca
- 70 g pečenih pistaća
- 100 g krema od pistaća
Za fil:
- 500 g maskarpone sira
- 300 ml slatkepavlake
- 100 g šećera u prahu
- 100 g krema od pistaća
- 150 g krem sira
Za preliv:
- 150 g bele čokolade
- 80 g krema od pistaća
Priprema:
Ova pistaći torta je savršen spoj hrskave baze, kremastog fila i bogatog pistać ukusa. Kombinacija kadaif rezanaca, maskarpone fila i bele čokolade čini je elegantnim desertom koji će oduševiti sve ljubitelje poslastica.
U tiganju rastopite maslac, pa dodajte kadaif rezanca. Pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatna i hrskava. Kada su gotova, prebacite ih u kalup za tortu (prethodno obložen papirom za pečenje) i dobro pritisnite da formirate ravnu osnovu. Preko osnovne kore ravnomerno rasporedite krem od pistaća i pečene pistaće, pa stavite u frižider da se stegne dok pripremate fil.
U velikoj činiji umutite maskarpone sir, slatku pavlaku, šećer u prahu i krem sir dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Dodajte krem od pistaća i sve dobro sjedinite. Rasporedite krem ravnomerno preko stegnute osnovne kore i stavite tortu u frižider na najmanje 3-4 sata, ili dok se fil ne stvrdne.
Otopite belu čokoladu na pari i pomešajte je sa kremom od pistaća dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte tortu pripremljenim prelivom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi ili u frižideru dok se preliv ne stegne. Torta je spremna za posluživanje. Preporučuje se da je ostavite da odstoji još neko vreme u frižideru kako bi svi ukusi dobro "slegli".
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.