Sastojci:

  • 150 g crne čokolade
  • 120 g čokoladnih kapljica
  • 1 šolja kreme od pistaća
  • 20 urmi
  • ¼ šolje seckanih pistaća

Priprema:

Ako želite da uživate u bogatom desertu, ali ne želite da provedete previše vremena u kuhinji, ova jednostavna Dubai čokolada je pravi izbor. Kombinacija tamne čokolade, krema od pistaća, prirodne slatkoće urmi i hrskavih pistaća stvara savršen balans ukusa. Savršen je kao brzi desert za sve prilike, a ujedno ima i luksuznu notu koja će vas oduševiti.

Saveti:

Ako želite dodatnu hrskavost, možete tostirati pistaće pre nego što ih stavite na čokoladu.
Za dodatnu kremastost, možete dodati i malo kokosovog ulja u čokoladu dok je topite.
Urme možete iseći na manje komade kako bi bile ravnomerno raspoređene, ili ih ostaviti cele za bogatiji zalogaj.

Zagrejte rernu na 100°C. Tepsiju obložite nelepljivim papirom i stavite crnu čokoladu. Stavite pleh u rernu i pečite 8 minuta da se čokolada otopi. Dodajte komadiće mlečne čokolade u posudu za rernu i vratite je u rernu da se i ona rastopi. Uklonite pleh i činiju iz rerne. Koristite špatulu da tankim slojem rasporedite otopljenu čokoladu u pravougaonik.

Isecite urme na pola i poravnajte ih na sloj čokolade. Preko urmi premažite krem od pistaća, a zatim prelijte otopljenom mlečnom čokoladom. Na vrh stavite seckane pistaće. Ostavite u frižideru najmanje 30 minuta da se stegne.

Bonus video

Duple baunti čokoladice Izvor: Duple baunti čokoladice