Sastojci:
- 80 g urmi
- 30 g ovsa
- 40 g lešnika
- 2 kašike nezaslađenog kakao praha
- 1 kašika vode
- 60 g crne čokolade bez šećera
- 1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja
- 1 šaka pečenih lešnika – za dekoraciju
Priprema:
Ako volite čokoladne poslastice, ali tražite zdraviju alternativu, ove praline su savršen izbor. Bez rafinisanog šećera, sa prirodnom slatkoćom urmi i bogatim ukusom lešnika i kakaa, oduševiće vas i teksturom i aromom. Idealne su kao brza energetska užina, lagan desert ili poklon za posebne prilike.
Urme prelijte hladnom vodom i ostavite 15 minuta. Zatim uklonite koštice. Ovsene pahuljice sameljite u mlinu za kafu dok ne postanu brašno. Lešnike takođe sameljite u mlinu za kafu. Natopljene urme umutite u blenderu dok ne postanu glatke. Dodajte kakao prah i 1 kašiku vode u mešavinu urmi. Dobro promešati sve sastojke. Oblikujte praline i stavite ih u zamrzivač na 30 minuta.
Za to vreme otopite crnu čokoladu. Dodajte 1 kašiku ulja i promešajte. Pečene lešnike iseckati nožem. Svaki kolač umočiti u otopljenu čokoladu. Pospite lešnicima. Stavite u frižider na 15 minuta.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.