Sastojci:

  • 80 g urmi 
  • 30 g  ovsa 
  • 40 g lešnika 
  • 2 kašike nezaslađenog kakao praha
  • 1 kašika vode
  • 60 g crne čokolade bez šećera 
  • 1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja
  • 1 šaka pečenih lešnika – za dekoraciju

Priprema:

Ako volite čokoladne poslastice, ali tražite zdraviju alternativu, ove praline su savršen izbor. Bez rafinisanog šećera, sa prirodnom slatkoćom urmi i bogatim ukusom lešnika i kakaa, oduševiće vas i teksturom i aromom. Idealne su kao brza energetska užina, lagan desert ili poklon za posebne prilike.

Saveti:

Izbor urmi – Koristite meke urme jer se lakše blendiraju i daju bolju teksturu. Ako su suve, natopite ih malo duže.
Dodatni ukus – Po želji, dodajte prstohvat cimeta, vanile ili prah espresa za još bogatiji ukus.

Čuvanje – Kolačiće možete držati u frižideru do nedelju dana ili zamrznuti za duže uživanje.

Urme prelijte hladnom vodom i ostavite 15 minuta. Zatim uklonite koštice. Ovsene pahuljice sameljite u mlinu za kafu dok ne postanu brašno. Lešnike takođe sameljite u mlinu za kafu. Natopljene urme umutite u blenderu dok ne postanu glatke. Dodajte kakao prah i 1 kašiku vode u mešavinu urmi. Dobro promešati sve sastojke. Oblikujte praline i stavite ih u zamrzivač na 30 minuta.

Za to vreme otopite crnu čokoladu. Dodajte 1 kašiku ulja i promešajte. Pečene lešnike iseckati nožem. Svaki kolač umočiti u otopljenu čokoladu. Pospite lešnicima. Stavite u frižider na 15 minuta.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:13
Loaded: 0%
Remaining Time 0:13
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za brze posne kuglice kakve još niste probali Izvor: Recept za brze posne kuglice kakve još niste probali