Sastojci:

  • 700 ml mleka
  • 230 g umućene slatke pavlake
  • 100 g instant pudinga od vanile
  • 450 g petit ber keksa
  • 450 g otopljene čokolade za preliv
Napravite ganaš od bele čokolade:

Pomešajte 300 g bele čokolade i 100 ml slatke pavlake. U lončetu zagrejte slatku pavlaku do ključanja, a u drugu posudu ubacite izlomljenu čokoladu. Pavlaku prelijte preko čokolade i počnite polako da mešate. Kada se otopi ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi.

Recept za keks kolač:

Kako biste napravili kolač, pomešajte mleko, umućenu slatku pavlaku i puding zajedno u srednjoj posudi dok se dobro ne sjedine. Rasporedite jedan sloj keksa na dno tepsije. Polovinu mešavine pudinga ravnomerno rasporedite preko keksa, pa na vrh stavite još jedan sloj keksa i preostalu mešavinu pudinga.

Odozgo stavite završni sloj keksa. Stavite u frižider na 30 minuta. Ohlađenu tortu premažite otopljenom čokoladom. Ponovo pokrijte najlonskom folijom i ohladite najmanje 3,5 sata pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kolač sa švapskim sirom.

Pročitajte i kako se pravi brzinska torta od keksa i čokolade

BONUS VIDEO

Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama Izvor: Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa