Sastojci:
- 700 ml mleka
- 230 g umućene slatke pavlake
- 100 g instant pudinga od vanile
- 450 g petit ber keksa
- 450 g otopljene čokolade za preliv
Recept za keks kolač:
Kako biste napravili kolač, pomešajte mleko, umućenu slatku pavlaku i puding zajedno u srednjoj posudi dok se dobro ne sjedine. Rasporedite jedan sloj keksa na dno tepsije. Polovinu mešavine pudinga ravnomerno rasporedite preko keksa, pa na vrh stavite još jedan sloj keksa i preostalu mešavinu pudinga.
Odozgo stavite završni sloj keksa. Stavite u frižider na 30 minuta. Ohlađenu tortu premažite otopljenom čokoladom. Ponovo pokrijte najlonskom folijom i ohladite najmanje 3,5 sata pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i kolač sa švapskim sirom.
Pročitajte i kako se pravi brzinska torta od keksa i čokolade
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem