Približava se vreme slava i sigurno želite da se pokažete kao odlična domaćica. Na vreme potražite recepte za slatki sto, a ono što je uvek primećeno su sitni kolači. Kupovni su uvek dobro rešenje kada nemate vremena, a mi vam predlažemo recept za savršene čokoladne štanglice koje se toliko jednostavno prave da vam kupovni kolači neće pasti na pamet. Sve sastojke pomešate, a onda uvaljate u čokoladu. Toliko su neodoljivi da će odmah nestati sa stola, a svi će hvaliti vaše veštine. 

  • Sastojci:
  • 60 g pistaća 
  • 60 g badema 
  • 20 g očišćenih belih semenki 
  • 20 g susama 
  • 10 g kokosa 
  • 150 g urmi bez koštica 
  • 60 g suvih kajsija
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica tečne vanile
  • 1 kašika meda 
  • 120 g crne čokolade bez šećera
  • malo susama za ukras 

Priprema:
U blender ubacite pistaće, badem, semenke, susam i kokos. Dobro izblendirajte. Zatim dodajte urme, suve kajsije, so, vanilu i med i nastavite da seckate u blenderu dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte u neku posudu i oblikujte štanglice. Poređajte u neku tepsiju i stavite u zamrzivač nekih 15 minuta. Zatim istopite čokoladu na pari, pa uvaljajte štanglice u nju. Ređajte na rešetku ispod koje ste stavili tanjir i ohladite 5 minuta. Preostalu čokoladu sipajte u kesu za zamrzivač, pa isecite malu rupu i ukrasite kolače. Prst uvaljajte u preostalu čokoladu i premažite ivice kolača, pa uvaljajte u susam. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE