Približava se vreme slava i sigurno želite da se pokažete kao odlična domaćica. Na vreme potražite recepte za slatki sto, a ono što je uvek primećeno su sitni kolači. Kupovni su uvek dobro rešenje kada nemate vremena, a mi vam predlažemo recept za savršene čokoladne štanglice koje se toliko jednostavno prave da vam kupovni kolači neće pasti na pamet. Sve sastojke pomešate, a onda uvaljate u čokoladu. Toliko su neodoljivi da će odmah nestati sa stola, a svi će hvaliti vaše veštine.
- Sastojci:
- 60 g pistaća
- 60 g badema
- 20 g očišćenih belih semenki
- 20 g susama
- 10 g kokosa
- 150 g urmi bez koštica
- 60 g suvih kajsija
- prstohvat soli
- 1 kašičica tečne vanile
- 1 kašika meda
- 120 g crne čokolade bez šećera
- malo susama za ukras
Priprema:
U blender ubacite pistaće, badem, semenke, susam i kokos. Dobro izblendirajte. Zatim dodajte urme, suve kajsije, so, vanilu i med i nastavite da seckate u blenderu dok ne dobijete ujednačenu smesu. Sipajte u neku posudu i oblikujte štanglice. Poređajte u neku tepsiju i stavite u zamrzivač nekih 15 minuta. Zatim istopite čokoladu na pari, pa uvaljajte štanglice u nju. Ređajte na rešetku ispod koje ste stavili tanjir i ohladite 5 minuta. Preostalu čokoladu sipajte u kesu za zamrzivač, pa isecite malu rupu i ukrasite kolače. Prst uvaljajte u preostalu čokoladu i premažite ivice kolača, pa uvaljajte u susam.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem