Pita sa jabukama mnogima je omiljena poslastica, a zašto sada ne biste probali da napravite pogačice sa ovim uskusnim voćem. Uz dodatak džema od kajsija biće posebno sočne, a recept je vrlo jednostavan. Gotove su za najviše pola sata, a idealne su za sladak doručak ili popodnevnu užinu uz šoljicu kafe. Ukoliko u kući imate jabuke koje ne znate kako da iskoristite napravite ove hrskave pogačice.
- Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 1 veća jabuka
- 1 kašika šećera
- sok od jednog limuna
- naribana korica limuna
- džem od kajsije
- 1 kockica putera
Priprema:
Jabuku oljuštite i izrendajte na krupnije rende. Dodajte joj kašiku šećera, koricu limuna i limunov sok, pa sve lepo izmešajte. Lisnato testo malo razvucite, pa isecite na 8 jednakih kvadrata. Svaku premažite sa malo otopljenog putera. U jedan kraj stavite po kašičicu rendane jabuke i kašičicu džema od kajsija, pa spojite suprotne ivice, tako da dobijete oblik trougla. Pritisnite testo prstima da se ivice lepo spoje, na taj način punjenje neće iscureti prilikom pečenja. Ređajte pogačice na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta. Pre služenja ih pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus