Palačnike nema ko nije jeo ili ih pravio. Postoji nekoliko caka koje će vam pomoći da one uvek savršeno ispadnu, ali isprobajte i ovaj ruski recept. Oni u smesu za palačnike dodaju mak, a mažu ih neodoljivim namazom od sira koji osvežava. Možda vam deluje kao da ništa ne može da zameni domaći džem ili eurokrem, ali isprobajte ovu jesenju poslasticu, oduševićete se. 

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 750 ml mleka 
  • 2 jajeta 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 kašika šećera 
  • 300 g brašna 
  • 2 kašike ulja 
  • 2 kašike maka 
  • Za punjenje:
  • 500 g svežeg sira 
  • 1 limun
  • 3 kašike šećera 
  • 8 g vanilin šećera 

Priprema:
U jaja dodajte so, šećer i mleko. Umutite, pa sipajte brašno i nastavite da mutite. Kada dobijete glatku smesu dodajte mak i ulje. Opet sjedinite mikserom i ispecite palačinke u tiganju koji ste samo premazali uljem. U blenderu ustinite sir, koru limuna, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smesu. Premažite palačinke i služite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE