Palačnike nema ko nije jeo ili ih pravio. Postoji nekoliko caka koje će vam pomoći da one uvek savršeno ispadnu, ali isprobajte i ovaj ruski recept. Oni u smesu za palačnike dodaju mak, a mažu ih neodoljivim namazom od sira koji osvežava. Možda vam deluje kao da ništa ne može da zameni domaći džem ili eurokrem, ali isprobajte ovu jesenju poslasticu, oduševićete se.
- Sastojci:
- Za testo:
- 750 ml mleka
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 300 g brašna
- 2 kašike ulja
- 2 kašike maka
- Za punjenje:
- 500 g svežeg sira
- 1 limun
- 3 kašike šećera
- 8 g vanilin šećera
Priprema:
U jaja dodajte so, šećer i mleko. Umutite, pa sipajte brašno i nastavite da mutite. Kada dobijete glatku smesu dodajte mak i ulje. Opet sjedinite mikserom i ispecite palačinke u tiganju koji ste samo premazali uljem. U blenderu ustinite sir, koru limuna, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smesu. Premažite palačinke i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom