Palačnike nema ko nije jeo ili ih pravio. Postoji nekoliko caka koje će vam pomoći da one uvek savršeno ispadnu, ali isprobajte i ovaj ruski recept. Oni u smesu za palačnike dodaju mak, a mažu ih neodoljivim namazom od sira koji osvežava. Možda vam deluje kao da ništa ne može da zameni domaći džem ili eurokrem, ali isprobajte ovu jesenju poslasticu, oduševićete se.
- Sastojci:
- Za testo:
- 750 ml mleka
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 300 g brašna
- 2 kašike ulja
- 2 kašike maka
- Za punjenje:
- 500 g svežeg sira
- 1 limun
- 3 kašike šećera
- 8 g vanilin šećera
Priprema:
U jaja dodajte so, šećer i mleko. Umutite, pa sipajte brašno i nastavite da mutite. Kada dobijete glatku smesu dodajte mak i ulje. Opet sjedinite mikserom i ispecite palačinke u tiganju koji ste samo premazali uljem. U blenderu ustinite sir, koru limuna, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smesu. Premažite palačinke i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus