Sastojci:
- 240 g brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice sode bikarbone
- ½ kašičice soli
- 113 g putera omekšanog
- 150 g šećera
- 3 kašike rendane limunove korice
- 1 veliko jaje
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašičica ekstrakta limuna
- žuta boja za hranu (opciono)
Za glazuru od limuna:
- 120 g šećera u prahu (120g)
- 1 do 3 kašike limunovog soka
Recept za hrskave keksiće sa limunom:
Kako biste napravili keks, prvo u srednjoj posudi umutite ili prosejte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Ostavite na stranu. U velikoj posudi mikserom umutite puter, šećer i limunovu koricu na srednjoj brzini dok masa ne postane svetla i pahuljasta. Dodajte jaje, limunov sok i ekstraktlimuna. Umutite na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedine. Ako dodajete boju za hranu, umešajte je sada.
Dodajte mešavinu brašna u puter i umutite na maloj brzini, dok se ne sjedini. Pokrijte i ohladite testo najmanje 30 minuta. Kada se ohladi, zagrejte rernu na 176 ° C. Dva velika pleha obložite papirom za pečenje. Zahvatite kuglice veličine 1½ kašike testa i stavite ih na pripremljene plehove na udaljenost od par centimetara. Pecite jedan po jedan pleh oko 10 minuta ili dok ivice ne dobiju zlatnu boju. Pustite da se potpuno ohlade na tiganju.
Za glazuru od limuna u srednjoj posudi umutite šećer u prahu sa dovoljno limunovog soka da dobijete željenu konzistenciju. Ohlađeni keks prelijte ili namažite glazurom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće keksiće sa kikirikijem.
Pročitajte i kako se prave jednostavni keksići sa aromom limete
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.