Sastojci:
Za patišpanj:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 50 g pistaća u prahu
- 1 kašičica hemijskog kvasca
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 g svežih malina
- 100 g maskarponea
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Recept za najbolji rolat sa pistaćima i malinama:
Kako biste napraivli ovaj rolat, prvo zagrejte rernu na 180 °C. Umutite jaja i šećer u velikoj posudi umutiti, dok smesa ne postane penasta i bleda. Potom lagano umešajte brašno, prah pistaća, hemijski kvasac i so špahtlom, pazeći da ne puknu mehurići vazduha. Pleh obložite papirom za pečenje, pa na njega rasporedite testo i pecite u rerni 10-12 minuta, dok patišpanj ne porumeni. Pustite da se malo ohladi.
Nakon toga pripremite fil tako što ćete u činiji da pomešate maskarpone, šećer u prahu i vanilin ekstrakt, dok ne postignete glatku teksturu. ubacite maline u fil i pazite da ih ne zgnječite.
Kada se patišpanj ohladi, okrenite ga na čist pleh i sklonite papir za pečenje. Ravnomerno rasporedite fil na patišpanj. Počnite od jedne strane i lagano urolajte rolat. Umotajte ga u najlonsku foliju i ostavite u frižideru najmanje 1 sat. Nasecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni rolat sa višnjama.
Pročitajte kako se pravi praznični banana rolat
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade