Sastojci:

Za patišpanj:

  • 4 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 50 g pistaća u prahu
  • 1 kašičica hemijskog kvasca
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 200 g svežih malina
  • 100 g maskarponea
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Zašto je korisno da jedete maline?

Maline spadaju u niskokalorične namirnice. Bogate su dijetalnim vlaknima i bogate su vitaminom C. Pored toga sadrže vitamine K i E, kao i vitamin B.

Recept za najbolji rolat sa pistaćima i malinama:

Kako biste napraivli ovaj rolat, prvo zagrejte rernu na 180 °C. Umutite jaja i šećer u velikoj posudi umutiti, dok smesa ne postane penasta i bleda. Potom lagano umešajte brašno, prah pistaća, hemijski kvasac i so špahtlom, pazeći da ne puknu mehurići vazduha. Pleh obložite papirom za pečenje, pa na njega rasporedite testo i pecite u rerni 10-12 minuta, dok patišpanj ne porumeni. Pustite da se malo ohladi.

Nakon toga pripremite fil tako što ćete u činiji da pomešate maskarpone, šećer u prahu i vanilin ekstrakt, dok ne postignete glatku teksturu. ubacite maline u fil i pazite da ih ne zgnječite.

Kada se patišpanj ohladi, okrenite ga na čist pleh i sklonite papir za pečenje. Ravnomerno rasporedite fil na patišpanj. Počnite od jedne strane i lagano urolajte rolat. Umotajte ga u najlonsku foliju i ostavite u frižideru najmanje 1 sat. Nasecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni rolat sa višnjama.

Pročitajte kako se pravi praznični banana rolat

BONUS VIDEO

jednostavan tiramisu rolat Izvor: jednostavan tiramisu rolat

StvarUkusa