Sastojci:
- 25 g putera, rastopljenog
- 45 g prosejanog brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 80 g žumanaca
- 85 g šećera
- 20 g kakao praha, prosejanog
- 10 g hladne vode
- 120 g belanaca
- 10 g kukuruznog brašna
- 2 banane
Za čokoladni krem:
- 160 g slatke pavlake
- 90 g čokolade, seckane
- 4 kašike mleka
Recept praznični banana rolat:
Kako biste napravili ovaj rolat, umutite žumanca sa 25 šećera, na pari, dok smesa ne postane bleda i gusta. Dodajte prosejani kakao prah i hladnu vodu i umutite dok se dobro ne sjedine.
Belanca umutite mikserom dok ne postanu penasta, polako dodajte šećer i kukuruzno brašno i umutite dok ne dobijete čvrst sneg. Umešajte 1/3 umućenih belanaca u mešavinu žumanaca i kakaoa, sve dok ne ostanu tragovi belanaca, zatim umešajte još 1/3, i na kraju poslednju 1/3.
Ubacite prosejano brašno, a zatim i otopljeni puter. Sipajte testo u pleh i poravnajte. Pecite na 180 stepeni C 13 minuta. Ohladite na rešetki. Za čokoladni krem umutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu i mleko na pari i mešajte dok ne postane glatko.
Premešajte otopljenu čokoladnu smesu u šlag i ohladite ga. Na rolat rasporedite krem. Položite banane i zarolajte patišpanj. Ohladite u frižideru do serviranja. Možda ćete želeti da napravite i kremasti tiramisu rolat.
Pročitajte kako se pravi mekani crno-beli rolat
BONUS VIDEO
StvarUkusa
OSTVARITE NOVOGODIŠNJE ŽELJE DECI IZ DOMOVA BEZ RODITELJSKOG STARANJA!
Tri najlepša slavska kolača
Predlog raskošne posne trpeze za Svetog Nikolu
Posne punjene paprike za Svetog Nikolu
Posno predjelo - pardajz punjen tunjevinom