Sastojci:
- 8 crvenih i žutih paprika, mešano
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 srednje narendane šargarepe
- 3 srednja krompira, narendana
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 525 g kuvanog pirinča
- 237 ml paradajz sosa
- sol, po ukusu
- mešavina suvih začina, po ukusu
- crni biber, po ukusu
- 20 g mlevene slatke paprike
- 2 lovorova lista
- ulje
Recept za posne punjene paprike:
Kako biste napravili posne punjene paprike, na 80 ml ulja propržite luk i šargarepu, dok ne omekšaju. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte oko 2-3 kašike mešavine suvih začina uz so i crni biber. Dodajte beli luk i kratko pržite dok ne zamiriše, a zatim dodajte rendani krompir. Ponovo promešajte.
Isključite vatru i dodajte kuvani pirinač, promešajte i dodajte slatku papriku. Sve dobro promešajte, posolite i začinite, i pazite da fil ne bude previše suv. Ako je fil jako suv, dodajte malo ulja u fil, po par kašika. Ostavite na stranu.
UOčistite paprike. Kašikom stavite fil u svaku papriku i prebacite ih u duboku šerpu, ređajući paprike uspravno duž stranica. Nastavite da punite preostale paprike i ređajte ih u šerpu. Kada su sve paprike napunjene i poređane, napunite šerpu sa dovoljno vode tako da paprike budu potopljene otprilike do pola. Zatim sipajte paradajz sos.
Dodajte lovorov list, pokrijte lonac poklopcem i stavite na srednju vatru. Kada voda proključa, smanjite vatru i nastavite da kuvate dok paprike ne omekšaju. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i papriku u pavlaci.
Pročitajte kako se pravi jeftini rižoto sa paprikama i piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Predlog raskošne posne trpeze za Svetog Nikolu
Praznični banana rolat
Posno predjelo - pardajz punjen tunjevinom
Najlakši posni slavski kolač
Domaće posne zemičke od crvenog sočiva