Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 4 kuvana krompira
- 450 g šampinjona
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 5 kuvanih jaja
- 150 g tvrdog sira
- ulje
- 300 g majoneza
- mirođija, zeleni luk
- So i biber po ukusu
Priprema:
Ova bogata i ukusna pileća salata sa šampinjonima, šargarepom i tvrdim sirom savršen je izbor za svečane prilike ili porodični ručak. Kombinacija sočnih slojeva i kremastog majoneza čini je pravim delikatesom, a uz to je jednostavna za pripremu.
Crni luk isecite na tanke kolutove i propržite u ulju dok ne postane providan. Šargarepu narendajte na krupno rende i dodajte u luk. Pržite sve zajedno još nekoliko minuta, pazeći da ne dobije zlatnu boju. Prebacite na tanjir da se ohladi. Šampinjone isecite na polovinu, pa na tanke kriške. Pržite ih u suvom tiganju dok tečnost ne ispari. Pileći file skuvajte pa ga razdvojite na vlakna.
U velikom tanjiru, na podlogu od majoneza, stavite rendani kuvani krompir. Posolite i pobiberite po ukusu, pa premažite sa malo majoneza. Na krompir stavite pileći file, posolite i pobiberite po ukusu, a zatim premažite majonezom. Na pileći file stavite prženi luk i šargarepu, pa ponovo premažite majonezom. Kuvana jaja izrendajte na srednjem rende, a dva žumanca ostavite za dekoraciju. Ravnomerno stavite jaja na salatu i obavezno prelijte majonezom. Dodajte ohlađene šampinjone, pospite slojem majoneza. Tvrdi sir izrendajte na srednjem rende i ravnomerno rasporedite po salati. Premažite slojem majoneza. Na kraju, izrendajte dva žumanca i pospite po vrhu salate. Iseckajte mirođiju i zeleni luk, pa ih pospite po salati.
Ostavite salatu u frižideru da se ohladi i stisne pre nego što je poslužite.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.