Sastojci:

  • 1 kg ćurećeg ili pilećeg mesa
  • 5 kuvanih jaja
  • 150-200 gr putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika senfa
  • mileram
  • majonez
  • peršun
  • masline
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

Taško Načić bio je srpski i jugoslovenski filmski, televizijski i pozorišni glumac. Pored toga, Načić je oduvek bio poznat i po tome što je voleo da eksperimentiše u kuhinji. Bio je pravi ljubitelj domaće, tradicionalne hrane, a njegov recept za carsku paštetu, koji je podelio s publikom, odražavao je njegovu ljubav prema jednostavnim, ali izuzetno ukusnim jelima. Uvek je govorio da je kuvanje za njega način opuštanja i uživanja u jednostavnim radostima života. Njegova strast prema hrani bila je jednako jaka kao i njegova strast prema glumi.

Saveti:

Ova pašteta je odlična za pripremu unapred, jer se ukusi najbolje razvijaju kad odstoji.

Umesto majoneza, možete koristiti posnu pavlaku ili čak biljni jogurt ako želite lakšu verziju.

Izdinstati meso (očišćeno od kostiju), dodati puter, iseckan luk, kašiku senfa, barena i usitnjena jaja, i sve to samleti na mašini za mlevenje mesa. Prethodno sve posoliti i pobiberiti. Od mase formirati željeni oblik, premazati majonezom ili pavlakom i ukrasiti peršunom, maslinama ili kiselim krastavcima. I pašteta je spremna.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Pašteta od belog luka Izvor: Pašteta od belog luka