Sastojci:
- 1 kg ćurećeg ili pilećeg mesa
- 5 kuvanih jaja
- 150-200 gr putera
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika senfa
- mileram
- majonez
- peršun
- masline
- so, biber
- ulje
Priprema:
Taško Načić bio je srpski i jugoslovenski filmski, televizijski i pozorišni glumac. Pored toga, Načić je oduvek bio poznat i po tome što je voleo da eksperimentiše u kuhinji. Bio je pravi ljubitelj domaće, tradicionalne hrane, a njegov recept za carsku paštetu, koji je podelio s publikom, odražavao je njegovu ljubav prema jednostavnim, ali izuzetno ukusnim jelima. Uvek je govorio da je kuvanje za njega način opuštanja i uživanja u jednostavnim radostima života. Njegova strast prema hrani bila je jednako jaka kao i njegova strast prema glumi.
Izdinstati meso (očišćeno od kostiju), dodati puter, iseckan luk, kašiku senfa, barena i usitnjena jaja, i sve to samleti na mašini za mlevenje mesa. Prethodno sve posoliti i pobiberiti. Od mase formirati željeni oblik, premazati majonezom ili pavlakom i ukrasiti peršunom, maslinama ili kiselim krastavcima. I pašteta je spremna.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.