Sastojci:

Za salatu:

  • 1 konzerva tunjevine (ocediti)
  • 120–180 g fete 
  • 4 jajeta (tvrdo kuvana)
  • 180 g maslina bez koštica (isprane)
  • pola glavice crvenog luka (sitno seckan)
  • Mala veza peršuna (sitno seckan)

Za preliv od jogurta:

  • 4 kašike grčkog jogurta
  • 1 kašičica limunovog soka
  • pola kašičice mešavine mediteranskog bilja
  • Prstohvat bibera

Priprema:

Ova lagana i ukusna salata sa tunjevinom, fetom i aromatičnim začinskim prelivom savršen je izbor za brz i hranljiv obrok. Spoj slanih i osvežavajućih sastojaka čini je odličnim letnjim jelom, idealnim kao lagana večera ili prilog uz glavno jelo.

Saveti:

Za bogatiji ukus, salatu možete ostaviti u frižideru 15–20 minuta pre služenja kako bi se sastojci lepo sjedinili.

Dodajte hrskavost uz šaku tostiranih semenki suncokreta ili oraha.

Po želji, feta se može zameniti mladim sirom za blaži ukus.

Tvrdo skuvana jaja oljuštiti i iseći na četvrtine. Tunjevinu ocediti od viška tečnosti. Masline isprati i po potrebi preseći na polovine. Fetu narezati na kockice. Luk i peršun sitno iseckati.

U činiji sjediniti jogurt, limunov sok, mediteranske začine i biber. Dobro promešati. U većoj posudi lagano sjediniti tunjevinu, jaja, masline, luk i sir. Posuti iseckanim začinskim biljem. Preliti pripremljenim jogurt prelivom i nežno promešati.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Slana torta sa tost hlebom i krem sirom Izvor: Slana torta sa tost hlebom i krem sirom