Sastojci:
Za salatu:
- 1 konzerva tunjevine (ocediti)
- 120–180 g fete
- 4 jajeta (tvrdo kuvana)
- 180 g maslina bez koštica (isprane)
- pola glavice crvenog luka (sitno seckan)
- Mala veza peršuna (sitno seckan)
Za preliv od jogurta:
- 4 kašike grčkog jogurta
- 1 kašičica limunovog soka
- pola kašičice mešavine mediteranskog bilja
- Prstohvat bibera
Priprema:
Ova lagana i ukusna salata sa tunjevinom, fetom i aromatičnim začinskim prelivom savršen je izbor za brz i hranljiv obrok. Spoj slanih i osvežavajućih sastojaka čini je odličnim letnjim jelom, idealnim kao lagana večera ili prilog uz glavno jelo.
Tvrdo skuvana jaja oljuštiti i iseći na četvrtine. Tunjevinu ocediti od viška tečnosti. Masline isprati i po potrebi preseći na polovine. Fetu narezati na kockice. Luk i peršun sitno iseckati.
U činiji sjediniti jogurt, limunov sok, mediteranske začine i biber. Dobro promešati. U većoj posudi lagano sjediniti tunjevinu, jaja, masline, luk i sir. Posuti iseckanim začinskim biljem. Preliti pripremljenim jogurt prelivom i nežno promešati.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.