Sastojci:
- 1 sirova cvekla (srednje veličine)
- 1 sirova šargarepa
- 2 trougla topljenog sira
- So i biber po ukusu
- 2 kašike majoneza
Priprema:
Ova salata je osvežavajuća, lagana i puna ukusa, a uz to se brzo priprema. Kombinacija slatkastih tonova sirove cvekle i šargarepe sa kremastim topljenim sirom i majonezom čini je savršenim prilogom uz meso, ali i kao lagano samostalno jelo. Idealna je za sve prilike – od porodičnih ručkova do svečanijih obroka.
Cveklu i šargarepu oljuštite i izrendajte na krupnije rende u veću posudu. Dodajte rendan sir i sve zajedno promešajte. Dodajte majonez, pa začinite po ukusu solju i biberom. Sve dobro sjedinite i ostavite da odstoji u frižideru 15–20 minuta da se ukusi prožmu.
Servirajte rashlađeno, uz dekoraciju po želji (npr. peršun, orasi ili još malo rendane cvekle za boju).
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.