Sastojci:
- 1 sirova cvekla (srednje veličine)
- 1 sirova šargarepa
- 2 trougla topljenog sira
- So i biber po ukusu
- 2 kašike majoneza
Priprema:
Ova salata je osvežavajuća, lagana i puna ukusa, a uz to se brzo priprema. Kombinacija slatkastih tonova sirove cvekle i šargarepe sa kremastim topljenim sirom i majonezom čini je savršenim prilogom uz meso, ali i kao lagano samostalno jelo. Idealna je za sve prilike – od porodičnih ručkova do svečanijih obroka.
Cveklu i šargarepu oljuštite i izrendajte na krupnije rende u veću posudu. Dodajte rendan sir i sve zajedno promešajte. Dodajte majonez, pa začinite po ukusu solju i biberom. Sve dobro sjedinite i ostavite da odstoji u frižideru 15–20 minuta da se ukusi prožmu.
Servirajte rashlađeno, uz dekoraciju po želji (npr. peršun, orasi ili još malo rendane cvekle za boju).
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda