Sastojci:

  • 1 sirova cvekla (srednje veličine)
  • 1 sirova šargarepa
  • 2 trougla topljenog sira
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike majoneza

Priprema:

Ova salata je osvežavajuća, lagana i puna ukusa, a uz to se brzo priprema. Kombinacija slatkastih tonova sirove cvekle i šargarepe sa kremastim topljenim sirom i majonezom čini je savršenim prilogom uz meso, ali i kao lagano samostalno jelo. Idealna je za sve prilike – od porodičnih ručkova do svečanijih obroka.

Savet:

Koristite rukavice pri rendanju cvekle kako biste izbegli farbanje ruku, a ako želite laganiju verziju – deo majoneza zamenite grčkim jogurtom.

Cveklu i šargarepu oljuštite i izrendajte na krupnije rende u veću posudu. Dodajte rendan sir i sve zajedno promešajte. Dodajte majonez, pa začinite po ukusu solju i biberom. Sve dobro sjedinite i ostavite da odstoji u frižideru 15–20 minuta da se ukusi prožmu.

Servirajte rashlađeno, uz dekoraciju po želji (npr. peršun, orasi ili još malo rendane cvekle za boju).

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Sok od cvekle Izvor: Sok od cvekle