Bladi Meri (Bloody Mary) je jedan od najpoznatijih koktela na svetu, a pošto je osvežavajuć najviše prija leti.
Klasičan recept za ovaj koktel sadrži sedam sastojaka: votku, sok od paradajza, vorčester sos, crni biber, so od celera, tabasko i sok od limuna. Ali, barmeni su počeli da dodajte razne sastojke u pokušaju da ga obogate, pa tako ima verzija sa tekilom, džinom... Takođe, preteruju i sa ukrašavanje, pa umesto celera, koriste slaninu, škampe, mini čizburgere... Najbolja je originalna verzija, a i najviše osvežava.
Uprkos beskrajnim varijacijama i bez obzira na to kako se odlučite da to napravite, moć Bladi Meri koktela je ogromna. To je nutritivni doručak natopljen alkoholom i lek protiv mamurluka u jednom crvenom pakovanju, i jedan je od retkih koktela koji je društveno prihvatljivo popiti prvo ujutru. Vi ne morate da ga pijete kad ustanete, ali je super ako organizujete parti.
Sastojci:
- celerova so
- 1 kriška limuna
- 1 kriška limete
- 60 ml votke
- 120 ml soka od paradajza
- 2 kašičice rena
- 2 crtice tabasko sosa
- 2 crtice vorčester sosa
- 1 prstohvat bibera
- 1 prstohvat dimljene paprike
- stabljika celera
Priprema:
Sipajte malo celerove soli na mali tanjir. Protrljajte sočnu stranu limuna ili limete duž ivice čaše. Spoljnu ivicu čaše uvaljajte u so od celera dok se potpuno ne obloži, a zatim napunite čašu ledom i ostavite sa strane. Iscedite kriške limuna i limete u šejker i ubacite ih. Dodajte votku, sok od paradajza, ren, tabasko, vorčester, biber, dimljenu papriku, plus prstohvat celerove soli zajedno sa ledom i lagano protresite. Procedite u čašu. Ukrasite stabljikom celera.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus