Umesto da mafine pravite od testa isprobajte sa najpoznatijim italijanskim jelom - makaronama. Kada svemu tome dodajte povrće i zalijte umućenim jajima, pa zapečete sa sirom dobijate jelo koje će biti aposlutni hit na svakoj proslavi. Ne morate da ih služite samo kada su događaji, jer su odličan predlog za lagani ručak ili večeru.
Pročitajte i kako se prave slatki mafini.
Sastojci:
- 150 g makarona
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 300 g paradajza
- svež bosiljak
- 4 jajeta
- 150 ml mleka
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Makarone skuvajte, a crni i beli luk iseckajte sitno, kao i paradajz i svež bosiljak. Pomešajte paradajz, luk i bosiljak i dobro promešajte. Dodajte povrću makarone koje ste iseckli, pa dobro sjedinite. Sipajte smesu u nauljeni kalup za mafine. Jaja umutite sa mlekom, posolite i pobiberite, pa prelijte preko makarona sa povrćem. Pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C oko 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus