Leti obično tražimo obroke koji se brzo i lako prave, a koji su pritom lagani i ne padaju teško na stomak. Upravo takva je ova salata sa patlidžanom i kiselim mlekom, koja može da zameni i kompletan obrok.

Beli luk joj daje poseban šmek, a kombinacija ukusa će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 3 veća patlidžana
  • 5 čenova belog luka
  • 400 ml kiselog mleka
  • 2 limuna
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • so, biber
  • malo ulja
  • mirođija 

Priprema:

Operite i oljuštite patlidžan, pa ga iseckajte na kocke i posolite. Ostavite ga 15 minuta da pusti vodu. Tiganj zagrejte, pa stavite malo ulja i dodajte patlidžan. Kada povrće omekša i pusti sok, sklonite tiganj sa vatre i sačekajte da se patlidžan ohladi. Beli luk iseckajte sitno i pomešajte ga sa patlidžanom. Kada ste sigruni da se patlidžan ohladio, prebacite ga iz tiganja u drugu posudu. Salatu ostavite u frižideru dva sata, a onda je služite uz svež hleb.

Izvor: Stvar ukusa