Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVEŽE MARINIRANE TIKVICE: Samo poređate, prelijete i odmah su spremne za jelo - uz jedan sastojak biće ekstra pikantne

Autor Marija Brčić

Marinirane tikvice sjajan su prilog uz bilo koje jelo.

 Marinirane tikvice Izvor: Shutterstock

S mariniranim tikvicama nadohvat ruke u frižideru imaćete savršen prilog za roštilj ili ribu, dodatak uz razne salate ili brzo predjelo koje možete da poslužite uz sveži sir ili prepečeni hleb.

Najbolje je od svega što priprema nije komplikovana niti oduzima previše vremena, a sjajan je način da iskoristite sveže tikvice koje ovako spremljene mogu da stoje i do nedelju dana.

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 300 ml sirćeta
  • 2 kašike soli
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice origana
  • 2 kašičice suvog peršuna
  • 1 kašičica tucane paprike (opciono)

Možda će vas zanimati

Priprema:

Tikvice oljuštite i nasecite na što tanje kolutove, pa ih posolite i ostavite da odstoje oko pola sata da puste vodu. U šerpici pomešajte maslinovo ulje, očišćene cele čenove belog luka i dodajte žačine, pa zagrevajte na laganoj vatri, ali vodite računa da ne provri. Ukoliko ne želite da budu ljute nemojte stavljati ljutu papriku. U teglice ili činije sa poklopcem, ređajte tikvice koje ste dobro ocedili od viška vode, pa ih lagano prelijte marinadom i pritisnite ih viljuškom. Zatvorite poklopac, blago pretresite i čuvajte u frižideru. Pre svake upotrebe malo promešajte.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti