Pre nego što uopšte krenete sa dijetom obavezno konsultujte lekara. Uz pomoć kupus dijete za sedam dana možete izgubiti između 4,5 i 7  kilograma.

Skuvajte supu od: 5 velikih glavica luka, 2 zelene paprike, 1 ili 2 konzerve pelata, svežnja celera, velike glavice kupusa, sledećih žitarica i mahunarki: sočiva, pšenice, ječma i suvog graška (sve po kašiku). Posolite, pobiberite, stavite peršun, po želji možete da stavite i malo ljute papričice. Zalijte vodom da ogrezne i kuvajte dok povrće ne omekša.

Ovu supu jedite kad god osećate glad i koliko god želite. Uz nju možete da jedete i sledeće:

Prvi dan

Sve voće osim banana. Lubenice i dinje imaju najmanje kalorija od ostalog voća. Dakle, jedu se samo supa i voće. Za piće može nezaslađen čaj, nezaslađena crna kafa i ili voda.

Drugi dan

Sve povrće - količina nije ograničena - bitno da niste gladni. Pokušajte da jedete lisnato povrće, a izbjegavajte boraniju, grašak, kukuruz… Za večeru može veliki pečeni krompir na maslacu, ali  ne i voće. Ne zaboravite da jedete i supu, minimum jednom dnevno.

Treći dan

Jedite supu, voće i povrće koliko želite, ali ne jedite pečen krompir. Ako ste se do sada pridržavali uputstava za ova tri dana trebalo bi da ste izgubili 2-3 kg.

Četvrti dan

Pojedite do tri banane u toku dana, supu, i pijte nemasno mleko koliko želite. Banane imaju puno kalorija i ugljenih hidrata, kao i mleko. Supa je i dalje obavezni deo jelovnika.

Peti dan

Govedina i paradajz. Možete pojesti 300-600 grama govedine i do 6 paradajza. Pokušajte da popijete 6-8 čaša vode u toku dana u kako bi izbacili višak mokraćne kiseline iz organizma. Obavezno pojedite bar tanjir supe.

Šesti dan

Govedina i povrće. Možete da jedete koliko želite govedine i povrća. Naravno, jedite i supu.

Sedmi dan

Integralni pirinač i povrće. Pijte nezaslađen voćni sok. Možete da jedete koliko hoćete pirinča i povrća. Obavezno pojedite supu.