Kisela pavlaka je sastojak mnogih jela, salata pa čak i torti i kolača. Da je ne biste stalno kupovali sada je jednostavno možete sami napraviti. Trebaće vam 3 sastojka, a ukoliko vam je potrebna veća količina pavlake udvostručite mere.

Sastojci:

  • 1 šolja (250 ml) punomasnog mleka (može i sa veganskim mlekom)
  • 2 kašike skroba 
  • malo limunovog soka
  • Opciono: 1 prstohvat soli

Priprema:

Skrob rastvorite u malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka sipajte u šerpicu pa dodajte rastvoren skrob i prmešajte žicom. Ukoliko želite dodajte prstohvat soli, a da bismo dobili kiselu pavlaku dodajte malo limunovog soka. Kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sipajte u činiju i ostavite da se ohladi

Izvor: Stvar ukusa