Kisela pavlaka je sastojak mnogih jela, salata pa čak i torti i kolača. Da je ne biste stalno kupovali sada je jednostavno možete sami napraviti. Trebaće vam 3 sastojka, a ukoliko vam je potrebna veća količina pavlake udvostručite mere.
Sastojci:
- 1 šolja (250 ml) punomasnog mleka (može i sa veganskim mlekom)
- 2 kašike skroba
- malo limunovog soka
- Opciono: 1 prstohvat soli
Priprema:
Skrob rastvorite u malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka sipajte u šerpicu pa dodajte rastvoren skrob i prmešajte žicom. Ukoliko želite dodajte prstohvat soli, a da bismo dobili kiselu pavlaku dodajte malo limunovog soka. Kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sipajte u činiju i ostavite da se ohladi
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus