Kisela pavlaka je sastojak mnogih jela, salata pa čak i torti i kolača. Da je ne biste stalno kupovali sada je jednostavno možete sami napraviti. Trebaće vam 3 sastojka, a ukoliko vam je potrebna veća količina pavlake udvostručite mere.
Sastojci:
- 1 šolja (250 ml) punomasnog mleka (može i sa veganskim mlekom)
- 2 kašike skroba
- malo limunovog soka
- Opciono: 1 prstohvat soli
Priprema:
Skrob rastvorite u malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka sipajte u šerpicu pa dodajte rastvoren skrob i prmešajte žicom. Ukoliko želite dodajte prstohvat soli, a da bismo dobili kiselu pavlaku dodajte malo limunovog soka. Kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Sipajte u činiju i ostavite da se ohladi
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem