Kisele krastavčiće, bilo da jedete kao salatu, samostalno ili u nekom jelu poput ruske salate, nema ko ne voli. A da li ste znači da ih možete ukiseliti brzo i lako na još jedan način - reč je o mariniranim krastavcima. Evo kako se prave.

Sastojci:

  • 6 srednjih krastavaca, tanko isečenih
  • 1 crni luk, iseckan
  • 1 šolja belog sirćeta
  • 1/4 ili 1/3 šolje šećera
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice sušenog majorana
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice mlevenog senfa

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte krastavce i luk. U tegli sa čvrstim poklopcem pomešajte preostale sastojke, poklopiti i dobro protresti. Sipajte preko mešavine krastavaca. Pokrijte i stavite u frižider najmanje 4 sata.

Takođe, možete krastavce staviti u teglu, pa preko sipati ovaj preliv koji ste naravili i zatvoriti teglu pa odložiti u frižider.

Izvor: Stvar ukusa