Koliko vam se puta desilo da vam ručak pokipi, a vi ste se bukvalno na sekund sklonili od šporeta?
U jednom trenutku, zaboravimo da smanjimo temperaturu, odemo u drugu prostoriju i onda kada se vratimo u kuhinju, zateknemo da je jelo iz lonca ili šerpe pokipelo, a rezultat svega je uprljan šporet koji kasnije treba da ribamo i neprijatan miris koji se širi kućom.
To se često dešava prilikom kuvanja krompira, pirinča ili raznih vrsta variva. Ipak, do ovoga ne mora da dođe, a vi ne morate celo vreme da stojite pored šporeta.
Umesto da bespotrebno nadgledate ceo proces kuvanja bez prestanka, smanjujete temperature i menjate ringle na kojima se jelo kuva da vam voda ne bi iskipela, to možete da sprečite jednostavnim, ali efikasnim trikom.
Jedna korisnica društvene mreže TikTok, podelila je video koji je ubrzo postao viralan, a pogledalo ga je preko milion ljudi.
Sve što treba da uradite je da kada voda prokuva ubacite jednu kockicu leda. Ona će smanjiti temperaturu vode, što će sprečiti da sadržaj iskipi, a opet neće zaustaviti proces kuvanja. U videu u nastavku teksta pogledajte ovaj jednostavan trik.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list