Beli luk je postao nezaobilazan u kulinarstvu, a jelima daje posebnu pikantnost i ukus, a takođe se aktivno koristi u borbi protiv prehlade. Domaćice se često pitaju kako pravilno da čuvaju beli luk, a da on ne izgubi na kvalitetu.
Ako imate dosta belog luka i često ga koristite u kuvanju, ovaj jednostavan trik, koji je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama, može u mnogome da vam pomogne i skrati vreme.
Pored toga nećete morati svaki put da ga čistite i da vam ruke nakon seckanja luka imaju onaj neprijatan karakterističan miris belog luka.
Umesto da ljuštite i seckate beli luk svaki put kada pravite večeru, pokušajte da ga izmiksate u blenderu sa malo ulja i napravite pastu. Zatim prebacite u kalup za led, stavite u zamrzivač i izvadite jednu kockicu svaki put kada pravite jelo.
Ovakav način čuvanja neće promeniti ukus belog luka, a vaše jelo će imati onaj karakterističan šmek. Kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu