Beli luk je postao nezaobilazan u kulinarstvu, a jelima daje posebnu pikantnost i ukus, a takođe se aktivno koristi u borbi protiv prehlade. Domaćice se često pitaju kako pravilno da čuvaju beli luk, a da on ne izgubi na kvalitetu.
Ako imate dosta belog luka i često ga koristite u kuvanju, ovaj jednostavan trik, koji je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama, može u mnogome da vam pomogne i skrati vreme.
Pored toga nećete morati svaki put da ga čistite i da vam ruke nakon seckanja luka imaju onaj neprijatan karakterističan miris belog luka.
Umesto da ljuštite i seckate beli luk svaki put kada pravite večeru, pokušajte da ga izmiksate u blenderu sa malo ulja i napravite pastu. Zatim prebacite u kalup za led, stavite u zamrzivač i izvadite jednu kockicu svaki put kada pravite jelo.
Ovakav način čuvanja neće promeniti ukus belog luka, a vaše jelo će imati onaj karakterističan šmek. Kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus